Диетата с ябълки е идеална за хора, които искат да

...
Диетата с ябълки е идеална за хора, които искат да
Коментари Харесай

5-дневна ябълкова диета стимулира тялото и го прочиства от токсините

Диетата с ябълки е идеална за хора, които желаят да сложат завършек на възприятието си за тежест. Тя е метод за пречистване на храносмилателната система и възстановяване на нейното действие.

Диетата с ябълки е концепция за стимулиране на организма и пречистването му от отрови.

Какво съставлява ябълковата диета?

Ябълковата диета е една от прочистващите диети. Тя има два разновидността, единият от които е по-ограничителен от другия.
Обикновено тя продължава от три до пет дни. Не би трябвало да се удължава. Диетата се основава на консумирането на огромен брой ябълки. Те съставляват независимо ядене или се употребяват като една от главните съставки в ястията.
Всеки ден би трябвало да стартира с изпиването на чаша вода с една супена лъжица ябълков оцет. Отварата подтиква храносмилателната система и я кара да действа по-добре. По време на диетата не се позволяват кафе и газирани питиета.
Трябва да се ограничим до вода и билкови чайове. Всеки ден би трябвало да се изпиват най-малко два литра течности. Ябълковата диета е богата на фибри и приемането на прекомерно малко от тях може да докара до запек.

 ябълкова

Мазнините и солта също би трябвало да се заобикалят. Излишъкът от тях може да повлияе на отока в тялото, което ще попречи да постигнете мечтаните резултати.
През всеки ден от диетата не би трябвало да се одобряват повече от 1000 ккал.
За кого е предопределена ябълковата диета?
Ябълковата диета не натоварва храносмилателната система с трудносмилаеми артикули, тъй че след нея може да почувствате, че организмът ви е рафиниран и храносмилателната ви система работи по-добре. 

Какви са резултатите от ябълковата диета?

Ябълките имат доста полезности. Те са добър източник на витамини В и С. Съдържат и минерали като калий, йод, калций и желязо. Освен това те са много нискокалорични. Една приблизително огромна ябълка с тегло 180 г има единствено 90 ккал. Приемът на ябълки може да помогне за понижаване на количеството на неприятния холестерол в кръвта и по този метод да понижи риска от атеросклероза и сърдечносъдови болести.
Чрез ниския си гликемичен показател и високото наличие на пектин приемането им оказва помощ за управление на апетита. Пектинът е разтворима фибра, която усъвършенства храносмилането. Той ни кара да се усещаме по-сити, като в същото време държи апетита ни под надзор.

 ябълкова

Важно е да запомните, че ябълковата диета е пречистваща диета, която ще разреши на храносмилателната система да си почине и да се възвърне. Можем да чакаме да придобием повече сила и жизнеспособност след спазването ѝ. Имунната ни система също ще се усъвършенства. Ефектът на намаляване може да се прояви, само че ще е мъчно да се поддържа.
Колко кг се смъкват при ябълковата диета?

По време на ябълковата диета можете да загубите към 0,5-1 кг. Това обаче не трябва да е главната ни цел. Поради краткотрайния си темперамент резултатът от отслабването по този метод може да не продължи дълго и тежестта ни незабавно да се върне към предходното число.
Важно е да запомним, че 5-дневното ограничение няма да има извънреден резултат върху външния ни тип. Когато преминавате към тази диета, е добре да имате това поради.

Примерни менюта за ябълковата диета

Ден 1:
През първия ден одобряваме единствено ябълки и доста течности (вода, билкови чайове). Посягаме към тях всякога, когато огладнеем. Могат да се изядат най-много 2 кг плодове.
Ден 2:
Ябълките би трябвало да продължат да бъдат главният съставен елемент на диетата. Към тях обаче можем да прибавим леко смилаеми храни:

Закуска - ябълка и натурално кисело мляко;
Обяд - пилешки гърди, ориз, задушени зеленчуци, ябълка;
Вечеря - сьомга на пара, ябълка;

Ден 3:

През последния ден от диетата можем да включваме от ден на ден и повече храни, тъй че преходът към обикновено хранене да бъде еволюционен.
Закуска - омлет с ябълки;
Втора закуска - зелено смути с ябълка и спанак;
Обяд - всякаква риба със салата от моркови и ябълки;
Вечеря - печена ябълка с канела;

 ябълкова

Кой не би трябвало да съблюдава ябълкова диета?

Хората, които страдат от киселини, язвена болест или синдром на раздразнените вътрешности, би трябвало да заобикалят ябълковата диета. Ако страдате от диспептични разстройства, като да вземем за пример болки в епигастриума, ранна задоволеност или възприятие за цялост след хранене, не би трябвало да прилагате ябълкова диета. В случай на други стомашно-чревни болести, които изискват диета с ниско наличие на мазнини, също не се предлага да се подлагате на ябълкова диета.
Прилагането на ябълкова диета за повече от 5 дни може да наруши работата на организма ви. Това е прекомерно небалансирана диета, а високото наличие на захар в ябълките може да затрудни освен контрола на тежестта, само че и на апетита ви.

Преди да спазвате каквато и да е диета, най-добре е да се консултирате с Вашия доктор и да проведете съответните проучвания.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР