Често се смята, че най-хубавите и незабравими сексуални изживявания са

...
Често се смята, че най-хубавите и незабравими сексуални изживявания са
Коментари Харесай

Вижте на каква възраст се прави най-добър секс

Често се счита, че най-хубавите и незабравими полови преживявания са първите и най-ранните, когато към момента си напълно млад.
Но в тази ранна възраст и дума не може да става за търсене на полово съчетаем сътрудник, тъй като връзките с желания пол са напълно първоначално. Същото важи и за усетите при избор на човек, с който да имаш полови връзки – в ранната младост персоналните ни желания не са задоволително развити и изборите постоянно са повърхностни и инцидентни. Всичко това не е причина за доста добър секс.
Различни проучвания удостоверяват, че с възрастта хората се научават по какъв начин да се любуват на секса и надлежно удоволствието става по-голямо с годините. В края на 30-те и чак до 80-те години от живота на индивида, сексът може да е доста по-удовлетворяващо прекарване, в сравнение с през ранната младост.
Според проучване от 2018 година, извършено от Match.com измежду 5000 самотни американци от най-разнообразни възрастови, етнически и финансови групи, се оказва, че най-хубавият секс в живота си вършат 66 годишните самотни дами и 64 годишните самотни мъже.
А съгласно онлайн уелнес платформата Happify, 46 години e най-сладката възраст за правене на секс.
Според контрацептивтичното приложение Natural Cycles, което събира данни от разнообразни консуматори, магическото число за най-вече женски оргазми сигурно е над 36 годишна възраст.
Тези проучвания не са строго научни, само че и науката демонстрира, че е допустимо да има доза истина. Едно по-сериозно проучване измежду 1303 по-възрастни дами, оповестено през 2012 година в American Journal of Medicine отбелязва, че половото задоволство нараства с годините. А проучване от 2016 година, оповестено в Journal of Sex Research, открива, че възрастта не е фактор, когато става дума за качеството на половия живот. Всъщност по-възрастните имат по-добро качество на полов живот, въпреки че проучването мери единствено качеството, само че не и количеството.

По-възрастните се усещат по-комфортно в телата си и са по-наясно със половите си потребности
Според специалистите, по-качествения секс идва с годините, тъй като хората са доста по-самоуверени, усещат се по-удобно в личната си кожа и гледат по-позитивно на тялото си, а всичко това способства за положителния полов живот.
Но напредването на възрастта носи и минуси, които могат да се отразят отрицателно на либидото: да вземем за пример здравословни проблеми, овдовяване, бракоразвод и така нататък И до момента в който оставането самичък може да докара също по този начин до търсене на нови полови преживявания, в това време са вероятни и полово излъчени инфекции и впускането в не изключително безвредни полови практики, тъй като към този момент не съществува боязън от зачеване.
По-зрелите хора също по този начин към този момент са се научили по какъв начин да управляват половото си наслаждение, изключително когато бременността, заетостта и прекомерно изискващата работа и изцеждащото гледане на децата, към този момент не е в картинката. Възрастните имат по-малко разсейващи фактори и доста повече успокоение в персоналния живот. На доста от тях не им се постанова към този момент да имитират оргазъм, с цел да поддържат сътрудниците си удовлетворени или да вършат неудовлетворителен секс, единствено с цел да са във връзка.

По-добрият секс се свързва с дълготрайните партньорства
Качеството на половия живот се покачва даже само от обстоятелството, че имаш повече витален опит и дълга процедура в моногамна връзка с един сътрудник. Така най-малко се твърди в проучване от 2016-а година, в което обаче се акцентира смисъла на „ позитивната връзка “ сред сътрудниците.
Всички тези проучвания оборват мита, че по-възрастните хора вършат по-малко секс, разяснява изданието Health Digest.
Причината обществото да мисли, че е по този начин, е малко по-различна: просто след дадена възраст доста мъже и дами остават сами, без сътрудници. Те са или разведени, или с умряла половинка, или с болен брачен партньор или брачна половинка, за които би трябвало да се грижат. Така че постоянно не става дума за липса на предпочитание, което да понижава количеството на половите контакти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР