Ема Радукану се нахвърли срещу разликата в заплащането на жените

...
Ема Радукану се нахвърли срещу разликата в заплащането на жените
Коментари Харесай

Ема Радукану критикува разликата в заплащането на мъжете и жените в тениса и твърди, че жените са „технически по-добри“

Ема Радукану се нахвърли против разликата в заплащането на дамите и мъжете, защото твърди, че доста играчи в женското турне са „ механически по-добри “.

Британската звезда, която в този момент е при започване на 20-те, избухна на сцената, когато завоюва популярност на US Open като 18-годишна. Тя завоюва във Flushing Meadows, без да загуби сет, до момента в който профилът й скочи до небето. Оттогава тя се бори да поддържа тази форма с Откритото състезание на Франция в този момент на нейния радар.

Радукану приказва за финансовото противоречие, което съществува сред играта на мъжете и дамите. Много шампионати към момента възнаграждават мъжете по-добре, което британката не счита за вярно, само че призна, че натоварването на мъжете не е нещо, за което тя завижда.

Тя сподели на The Times: „ Много играчите при дамите са механически по-добри. Те разчитат на скорост, сръчност и мозък, а не на груба мощ. Разликата в наградните пари е голяма в шампионата ATP, което не считам безусловно за почтено, само че еднообразно изиграването на тр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР