Бързо и лесно: 4 нови метода за боядисване на яйца.

...
Бързо и лесно: 4 нови метода за боядисване на яйца.
Коментари Харесай

Ако сте отложили за събота: 4 нови метода за боядисване на яйца


Бързо и елементарно: 4 нови метода за боядисване на яйца. С пяна за бръснене, люспи от лук, алуминиево фолио или сода за самун са едни от новите способи за боядисване на яйца. За да бъдат разнообразни от предната година, ви предлагаме няколко метода, с които великденските ви яйца ще са красиви и забавни.
Мраморни – с пяна за бръснене
Използвайте пяна, а не гел за бръснене, защото това няма да направи яйцата мраморни.

Необходими артикули:

пяна за бръснене
течни хранителни оцветители
дребна тава или стъклен съд за печене
шишчета или клечки за зъби
тънки гумени ръкавици
парче картон или хартия за печене
кухненски хартиени кърпи.

Начин на подготвяне:

Сварете задоволителен брой яйца. Напръскайте пяната за бръснене във всички направления в квалифицираната форма за печене. Не пестете от нея. Слоят би трябвало да е висок минимум 3 см. Накрая изгладете повърхността с шпатула или с ръка. Вземете боите и капнете по няколко капки от всяка върху пяната. Не използвайте повече от четири цвята, тъй като след разбъркване може да се получи тъмнозелено-кафява боя.
Внимателно разбъркайте капките с съчка за зъби или шишче.
Вземете яйцето в ръката си, деликатно го потопете в получената мраморна пяна и го придвижете в една посока, тъй че да се покрие добре.
Поставете увитото яйце върху парче картон или хартия за печене и го оставете да изсъхне. Само 4-10 минути. Но в случай че желаете цветът да е по-наситен, не се колебайте да изчакате половин час.
Внимателно отстранете пяната с хартиена забрадка, само че не я бършете. Декорацията, която сте основали върху великденското яйце, може да се размие, написа „ 24 часа “.
Със сода за самун
Продукти:

яйца
4 порцеланови купички
течна багра за яйца
ябълков оцет
лой
сода за самун

Начин на подготвяне:

Изсипете във всяка купичка 4 супени лъжици сода за самун. След това прибавете няколко лъжици вода, разбъркайте до приемане на гладка каша. След това прибавете цветовете във всяка купичка поотделно и разбъркайте.
Подсушете яйцата и ги подредете във формички за мъфини. След което изсипете по няколко лъжички от другите цветове каша със сода до приемане на композиция по ваш усет.
Залейте с по една лъжица оцет и изчакайте 15 минути.
Накрая ги избършете с домакинска хартия. За край ги намажете с тампон, пропит с олио, с цел да добият бляскавост.
С желатинова багра
Необходими артикули:

12 броя яйца, по опция бели
1 супена лъжица сол
желатинова багра за яйца
алуминиево фолио
вода

Начин на подготвяне:

Сложете яйцата в съд, налейте с вода и поставете на котлона. Щом заврат, гответе 3-4 минути и по-късно сипете солта. Варете още 6-7 минути. Свалете от котлона и оставете яйцата да се охладят. Вземете алуминиевото фолио и нарежете на листове. Сгънете всеки лист на две и по-късно смачкайте, с цел да оформите топка. Разгънете я.
Нанесете от всеки цвят течна желатиновата багра по фолиото. По предпочитание може да нарисувате определена от вас фигура. Извадете едно яйце и го подсушете добре. Сложете в средата на фолиото и увийте. Оставете да престои 20 мин. След това отворете фолиото и сложете яйцата в подобаващ съд. Повторете с останалите. Накрая полирайте с парцал, пропит с малко олио.
С люспи от лук
Запазете люспи от остарял лук. Ще са нужни и няколко чорапогащника, които би трябвало да нарежете на правоъгълни части с подобен размер 15 на 15 см. Вземете сурово яйце и го обвийте с люспите от лук деликатно по този начин, че да няма празни места. Сложете го в парче от чорапогащник и усърдно завийте яйцето, тъй че да не размествате люспите. Завържете с конец. Увийте по този метод толкоз яйца, колкото желаете, и ги сложете в съда за варене. След като се сварят, ги извадете и развийте след изстиването им. Така ще се оцветят още малко. Резултатът е шарено обагрени в алено и жълто от естествените цветове, които е пуснал лукът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР