Атаките срещу Мариупол са повредили силно един от най-големите стоманодобивни

...
Атаките срещу Мариупол са повредили силно един от най-големите стоманодобивни
Коментари Харесай

Сериозно повреден е стоманодобивният завод в Мариупол

Атаките против Мариупол са развалили мощно един от най-големите стоманодобивни фабрики в Европа. Украинска депутатка твърди, че " Азовстал " е бил обиден съществено при съветски обстрел. Управляващият шеф на завода увери, че още при започване на съветската инвазия компанията е взела предпразни ограничения за попречване на разрушителна повреда.

Тежки сражения се водят за " Азовстал " - стоманодобивният цех знак на Мариупол. Твърдението е на консултант на украинския вътрешен министър. Има известия, че в региона, където се намира комбината, към този момент има съветски елементи. Украинската депутатка Лесиа Василенко разгласи, че от индустриалния комплекс се издига гъст пушек.

" Един от най-големите металургични фабрики в Европа е опустошен. Икономическите загуби за Украйна са големи. Околната среда е опустошена ", съобщи Лесиа Василенко.

" Азовстал " е част от групата " Метинвест ", която е благосъстоятелност на най-богатия човек в Украйна Ринат Ахметов. Осем дни преди съветската инвазия в Украйна проектите на украинския олигарх бяха други.

" Ще продължим да строим, ще продължим да влагаме. Тази година " Метинвест " ще влага един милиард $ в ново произвеждане. Ще построим нов университет. Ще създадем всичко допустимо, което зависи от нас, с цел да подсигуряваме, че в град Мариупол ще има достойнa работа и почтено възнаграждение ", съобщи украинският бизнесмен Ринат Ахметов.

Преди войната Ахметов беше определян като проруски олигарх. Украинският президент Володимир Зеленски намерено водеше война с него и даже го обвиняваше в опит за прелом. След нахлуването на съветските войски обаче Ахметов упрекна Русия в осъществяване на закононарушения против човечеството.



Заводите на украинския милиардер в Мариупол осигуряваха работа на повече от 10 % от популацията на града. С началото на войната заводите стопираха работа. С това спря и износът на стомана.

Досега Украйна заемаше 13-о място в света по произвеждане на стомана и пето по експорт на желязо. От началото на съветската инвазия цените на стоманата скочиха над 22 %. И най-оптимистичните прогнози демонстрират, че покачването няма скоро да се укроти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР