Американският стартъп OpenAI, създател на изключително популярния инструмент за изкуствен

...
Американският стартъп OpenAI, създател на изключително популярния инструмент за изкуствен
Коментари Харесай

OpenAI откри първия си офис в Азия в Токио

Американският стартъп OpenAI, основател на извънредно известния инструмент за изкуствен интелект (ИИ) ChatGPT, откри първия си офис в Азия в Токио и третия си отвън Съединени американски щати след Лондон и Дъблин предходната година, съобщи Агенция Франс Прес.


" Ангажирани сме да работим с японското държавно управление, локалните предприятия и проучвателен институти за създаване на безвредни принадлежности за изкуствен интелект, които дават отговор на характерните потребности на Япония и ще открият нови благоприятни условия ", се споделя в изказване на OpenAI.

Компанията разгласи и последователното стартиране на японския архипелаг на версия на най-новия си модел на разговорния сътрудник GPT-4, " особено усъвършенствана " за японския език и която работи " три пъти по-бързо " от предшественика си GPT-4 Turbo.

Шефът на OpenAI Сам Алтман се срещна с японския министър-председател Фумио Кишида в Токио преди една година, а няколко месеца по-късно още веднъж посети страната.

Големият съдружник на OpenAI, американският софтуерен колос Microsoft, разгласи предходната седмица, че ще влага 2,9 милиарда $ в Япония, по-специално за ускорение на развиването на изкуствения разсъдък и за образование на три милиона японски чиновници в тези нови принадлежности в продължение на три години.

Японското държавно управление разчита на ИИ в частност за стимулиране на икономическия напредък на страната в бъдеще, като в това време желае да сътвори защитни ограничения, които да контролират потреблението му.

Японските компании от ден на ден гледат на ИИ като на метод за възстановяване на продуктивността на труда в страната, която е измежду най-ниските в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, основно заради към момента закостенелия японски пазар на труда и остарялата корпоративна просвета, учредена главно на трудовия стаж.

Според поддръжниците на изкуствения разсъдък той би трябвало да помогне и за справяне с дефицита на работна ръка, който става сериозен в доста браншове в Япония, където над 29 % от популацията е на възраст 65 и повече години. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР