Актьорът и режисьор Брадли Купър разкри, че шест години се

...
Актьорът и режисьор Брадли Купър разкри, че шест години се
Коментари Харесай

Брадли Купър учи шест години да дирижира шест минути във филма Маестро

Актьорът и режисьор Брадли Купър разкри, че шест години се е учил да дирижира, с цел да се приготви за ролята си на именития диригент и композитор Ленард Бърнстейн в идния филм " Маестро ".

По време на прожекция на кино лентата в Ню Йорк, дружно с другите звезди Кери Мълиган и Мат Бомър, Купър показа пред модератора на полемиката Лин Мануел Миранда, че е бил " ужасяващ " от изключително комплицирана сцена в катедралата в Ели и е прекарал шест години в подготовка за този миг.

В " Маестро " Купър, който е и режисьор на кино лентата, пресъздава емблематичното осъществяване на Симфония № 2 " Възкресение " на Малер от 1976 година в катедралата в Кеймбриджшир - предизвикателство, в което вземат участие същинският Лондонски симфоничен оркестър, 100-членен хор и двама солисти.

Първи фрагменти от въпросната сцена се появиха във втория филмов откъс на кино лентата, който излезе на 25 октомври.

" За тази сцена толкоз се притеснявах, тъй като я направихме онлайн ", споделя Купър. " Това беше Лондонският симфоничен оркестър. Записваха ме онлайн, трябваше да ги ръководя ".



Първите мнения за " Маестро " хвалят осъществяването на Купър, а при премиерата на филмовия фестивал във Венеция по-рано през годината филмът получи 7-минутни овации на крайници, като съгласно известията е разплакал и трите деца на Бърнстейн - Джейми, Александър и Нина.

Филмът, който наблюдава живота на Ленард Бърнстейн през връзката му с костариканската актриса и активистка Фелисия Монтеалегре, е продукция на Нетфликс и ще бъде наличен в стрийминг платформата от 20 декември. Преди това той ще има стеснен брой прожекции в киносалоните, с цел да може да се показа за идните награди “Оскар ”.



В ролята на Монтеалегре феновете ще видят Кери Мълиган. Актьорският състав включва още Мая Хоук като щерка им Джейми и Сам Нивола като сина им Александър, както и Мат Бомър, Сара Силвърман, Уилям Хил, Тим Роган, Малъри Портной и други. Сред продуцентите на “Маестро ” са Мартин Скорсезе и Стивън Спилбърг.

Оператор е Матю Либатик, с който Брадли Купър е работил и над “Роди се звезда ”. Филмът получи 8 номинации за “Оскар ”, пет за “Златен глобус ” и 6 за “Грами ”.



Бърнстейн (1918-1990), потомък на украински евреи в Съединени американски щати, става знаменит с музиката си за “Уестсайдска история ”.

Той е първият американски диригент, получил международно самопризнание. Бърнстейн е и първият роден в Съединени американски щати диригент, който води огромен американски симфоничен оркестър като музикален режисьор на Нюйоркската филхармония.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР