23-ия ден от войната в Украйна - серия от експлозии

...
23-ия ден от войната в Украйна - серия от експлозии
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Серия от експлозии в град Лвов

23-ия ден от войната в Украйна - серия от детонации в западния град Лвов, покрай границата с Полша. До момента той се приемаше за едно от дребното относително спокойни места в страната. Нападение е осъществено в региона на летището. Експлозии отекват и в столицата Киев, а в основния пристанищен град Мариупол се оповестява за яростни сражения.

В 06:08 сирени за въздушна офанзива отекват в Лвов. Следват минимум 3 детонации след въздушни удари от страна на съветските сили. До този миг западният град беше измежду дребното останали места в Украйна, в които ситуацията беше относително спокойна. Според кмета на града цел на ударите е летището.


" Няколко ракети удариха самолеторемонтния цех. Сградите му са разрушени от ударите. Работата в завода беше прекъсната по-рано и към този момент няма потърпевши. На място работят екипи на пожарната ", сподели Андрей Садов, кмет на Лвов.

Гъст пушек и към този час се издига над града, който е единствено на 80 км от границата с Полша. Предполага се, че нападението там е опит да се забавят доставките на оръжия през Полша за Украйна. Преди седмица още веднъж в региона на Лвов беше атакувана военната база Яворов. Тогава починаха 35 души.

В следващото си послание, Володимир Зеленски благодари на Съединените щати за оказаната поддръжка и акцентира, че съветските сили не са били готови за мощната опозиция, оказана им от украинската страна.

" Окупаторите си мислеха, че нахлуват в същата Украйна, в която и през 2014-та. Тази, от която не се опасяваха. Но ние сме разнообразни. И това ни разрешава да се пазиме против една пълномащабна офанзива, която продължава към този момент над 20 дни. През годините сме създали доста, с цел да подобрим своите отбранителни качества, своите военни тактики. Но в този момент сме във война и не е време да разкриваме своите проекти. Не стопираме да водим и договаряния за мир, за опазване на нашите суверенитет, териториална целокупност и независимост ", сподели Зеленски.

И през днешния ден цел на офанзивите в Киев беше жилищна постройка - 5-етажен блок в северната част на града беше ударен от ракета. Има починали и ранени. Избухнал е и огромен пожар.



Руската войска оповестява за яростни сражения в пристанищния град Мариупол. Продължават и опитите за търсене на оживели след нападението против Драматичния спектакъл, само че поради обстрела това е съвсем невероятно. Според Пентагона, напредъкът на съветските войски в доста региони на Украйна е " замразен ", и измежду причиините са логистичени проблеми.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР