222 са убитите само в Киев от началото на руската

...
222 са убитите само в Киев от началото на руската
Коментари Харесай

Над 220 души са убитите само в Киев от началото на руската инвазия в Украйна

222 са убитите единствено в Киев от началото на съветската инвазия в Украйна, заяви управата на града. 60 от жертвите са цивилни, в това число 4 деца. 130 до момента са избавените от отломките на театъра в обкръжения Мариупол, разгласи украинската страна. Според " Франс прес " няма починали, има единствено един тежко ранен. Агенцията цитира първични данни на локалните управляващи. Руската войска е нанесла ракетни удари при западния град Лвов, в опит да си възвърне самодейността на бойното поле. Руският договарящ с Украйна Владимир Медински съобщи, че двете страни са минали половината път по въпроса за демилитаризация и в този момент се разискват нюанси по гаранциите за сигурност на Киев при отвод от участие в НАТО.

Поне три детонации са отекнали тази заран на летището в Лвов, съгласно кмета на града няколко съветски ракети са поразили авиоремонтно дружество. Сградата е разрушена, само че жертви няма. Лвов е покрай границата с Полша, която заяви, че към този момент е приела два от общо три милиона бежанци от Украйна. Варшава разгласи, че на идната среща на върха на НАТО ще изиска мироопазваща задача на Организация на обединените нации в Украйна.

" Ударът против Лвов е следващо доказателство, че врагът не води война с украинските сили, а с популацията, с деца, дами и бежанци. За тях няма нищо свято ", съобщи Максим Козитский - губернатор на Лвов.

Според английски оценки съветските елементи тази седмица са постигнали най-малък прогрес. Украинските сили попречват опитите за обграждане на Киев и Миколаев. Под блокада остават Харков, Чернигов, Суми и Мариупол, които са цел на тежки обстрели.

" В Мариупол силите на Донецката национална република с поддръжката на съветската войска стягат примката и се борят с националистите в центъра на града ", съобщи Игор Конашенков - представител на МО на Русия.

Големи съветски сили са пред портите на Киев от изток и северозапад, сражения се водят в предградията, разнообразни региони на града са подложени на съветски ракетни обстрели.

Кметът Кличко заяви, че парчета от съветска ракета са паднали върху поредна жилищна постройка, където има един умрял и 19 ранени, в това число четири деца. Братя Кличко остават в Киев. Владимир Кличко - някогашен международен първенец по бокс: " Това е геноцид против популацията на Украйна. Трябва да действате неотложно. Спрете да наблюдавате пасивно, престанете да вършиме бизнес с Русия. Направете го незабавно. "

В югоизточната част на Украйна съветските сили се пробват да разширят територията, следена от проруските сепаратисти. Според украинската страна съветските елементи са се окопали край стратегическото обитаемо място Рубежне.

" Окупаторите не стопират да изгарят националното си благосъстояние във войната против Украйна. Нападението против нас ще унищожи всичко, което са постигнали през последните 25 години и ще ги върне в 90-те. Този път обаче без независимост, без креативно предпочитание на милиони хора да работят за развиване на личната им страна. Това ще бъде мъчително рухване макар " опиума за народа " от телевизионните пропагандатори ", съобщи Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Кремъл изясни с нервност, неприятна памет и отмалялост, която от време на време води до експанзия, думите на американския президент Джо Байдън, че съветският водач Путин е военнопрестъпник, деспот и палач. Говорителят Песков съобщи, че Москва няма да дава оценки, с цел да не провокира още експанзия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР