За първи път златни медали в историята на кърлинга в

...
За първи път златни медали в историята на кърлинга в
Коментари Харесай

За първи път златни медали в историята на кърлинга в България

За първи път златни медали в историята на кърлинга в България . Мъжкият народен тим в състав Рето Зайлер, Божидар Момерин, Станимир Петров, Тихомир Тодоров с треньор Николай Рунтов, завоюваха всичките си девет мача и справедливо взеха златото на Европейското състезание в група C, което се организира в Дъмфриз, Шотландия - родината на този спорт. Така те си осигуриха място в Елитната група на Стария континент.

Отборът самичък финансира подготовката, оборудването и присъединяване си на европейски шампионати. Момчетата са доста горди от постигнатия резултат, като за първи път прозвуча химнът на България и бе развят родният трикольор в най-големия кърлинг център в Шотландия.

Поради липса на държавно финансиране и спонсори, те са принудени сами да обезпечат оборудването си и да финансират всяко присъединяване на тима, който съставлява Република България на европейски и интернационалните шампионати. Поради липса на подобаващи условия за развиването на високи спортни достижения в България, тимът е заставен да пътува, с цел да се приготвя в най-близките зали в Европа, които са в Будапеща и Братислава, още веднъж с персонални средства.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР