В следващите две седмици времето ще продължи да следва обичайния

...
В следващите две седмици времето ще продължи да следва обичайния
Коментари Харесай

Светлата седмица ни носи гръмотечни бури и градушки, след 15-и май пристига лятото с 35-градусови жеги

В идващите две седмици времето ще продължи да следва нормалния си пролетен темп с превалявания, които все по-често ще бъдат съпроводени с гръмотевични процеси.

Гергьовден ще е спокоен и безоблачен, с дневни температури до 26-27 градуса в Дунавската низина. По планините на Западна България и към тях следобяд ще има валежи с гръмотевици. На изолирани места ще има условия за местни стихии с градушки.
Снимка: Народоосвободителна въстаническа армия
От вторник нататък стартира нов мълниеносен интервал с висок риск от градушки. През деня къси превалявания ще има в западните региони, до момента в който в Централна и Източна България ще остане слънчево. Температурите ще доближат до 28 градуса в Северна България.

В сряда гръмотевична облачност ще се образува на доста места в страната. В четвъртък и петък преваляванията ще продължат, като за трите дни в обособени точки на Западна и Централна България ще се акумулират превалявания до 60-70 литра на квадратен метър.
Снимка: Народоосвободителна въстаническа армия
Преовлажняването на земята е причина за повишение на речните равнища, а в планинските региони - и за активиране на свлачищни процеси. Ще се намалят и дневните температури – най-прохладно ще е четвъртък и петък, с преобладаващи температури сред 13 и 18 градуса. През почивните дни времето ще се успокои – преваляванията ще са на малко места, а температурите ще тръгнат нагоре.
Снимка: Народоосвободителна въстаническа армия
В дните преди средата на месеца времето ще остане неустойчиво, с местни гръмотевични превалявания.

От 15 май нататък първичните прогнози сочат по-стабилен безоблачен интервал с по-малко разстройства, който ще обхване дните най-малко до 20 май. Има изгледи тогава да се осъществят и най-високите майски температури – до към 35 градуса.

При подобен сюжет обаче всяко разстройване ще основава висок риск от мощни гръмотевични стихии с градушки, сочи прогнозата на НОВА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР