Технологичният гигант Microsoft ще инвестира 1,7 милиарда долара през следващите

...
Технологичният гигант Microsoft ще инвестира 1,7 милиарда долара през следващите
Коментари Харесай

Microsoft ще обучи 2,5 милиона души в Югоизточна Азия за използване на AI

Технологичният колос Microsoft ще влага 1,7 милиарда $ през идващите четири години в разширение на облачните услуги и изкуствения разсъдък в Индонезия, в това число създаване на центрове за данни, сподели основният изпълнителен шеф Сатя Надела във вторник.

Джакарта е първата спирка на Надела от пътешестване до страните от Югоизточна Азия, ориентирано към разпространение на генеративната AI технология на американската компания. Той ще отиде в Малайзия и Тайланд по-късно тази седмица, оповестява Reuters.
 Mistral AI, която притегли инвестиция от Microsoft
Френската AI компания за $2 милиарда, която притегли инвестиция от Microsoft

Компанията е единствено на 10 месеца, само че към този момент съумя да набере над $500 млн.

Инвестицията на Microsoft ще " донесе най-новата и най-хубава AI инфраструктура в Индонезия. ", сподели Надела, представен от организацията.

Шефът на ковпанията се срещна с отиващия си президент Джоко Уидодо и министрите от неговия кабинет по-рано дднес, с цел да обсъдят взаимни проучвания на AI и развиване на гении, сподели министърът на връзките Буди Арие Сетиади пред кореспонденти.

Уидодо е предложил на Microsoft да базира своите центрове за данни на курортния остров Бали или в новата столица Нусантара, която към момента се строи в джунглата на Борнео.
 2024: Годината на AI
2024: Годината на AI

AI за бизнеса и потребителите

Microsoft ще образова 2,5 милиона души в Югоизточна Азия за потребление на AI до 2025 година, сподели Надела, в това число 840 000 в Индонезия.

Компанията се пробва да разшири поддръжката си за развиването на AI в международен мащаб, в това число с инвестиция от 2,9 милиарда $ в облачна и AI инфраструктура в Япония и инвестиция от 1,5 милиарда $ в основаната в ОАЕ компания за AI G42.

Посещението на Надела в Джакарта идва две седмици откакто изпълнителният шеф Apple Inc Тим Кук се срещна с Уидодо и сподели, че ще прегледа опцията за създаване на индустриална база в Индонезия, напомня Ройтерс.

Индонезия има голямо, разрастващо се в технологиите население, което прави страната от Югоизточна Азия основен целеви пазар за вложения, в таци област.
 Microsoft пуснаха платена AI услуга
Microsoft пуснаха платена AI услуга

Copilot Pro дава достъп до най-новия модел GPT-4 Turbo

Миналата седмица Microsoft надмина прогнозите на Уолстрийт за доходи и облага за третото тримесечие, водени от облагите от приемането на изкуствен интелект в своите облачни услуги.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР