, според които върху корицата на сборник с родолюбиви стихотворения

...
, според които върху корицата на сборник с родолюбиви стихотворения
Коментари Харесай

Защо съм го облякъл в жълто-син пуловер? Така съм решил. Илюстр...

, съгласно които върху корицата на алманах с родолюбиви стихотворения на Иван Вазов със заглавие " Аз съм българче " има илюстрация на момче, което е украинче, защото е облечено с пуловер в цветовете на украинското знаме - синьо и жълто. Момчето развява българско знаме.

Преди това пък се появиха дезиформационни известие, че на Иван Вазов ще бъде отстранено от учебниците. След като стана пределно ясно, че това е подправена информация, бе даден нов подтик на подправената вест - този пък като рецензии към корицата. 

 

" Книгата е преиздадена няколко пъти. Никога не са ме подозирали в проукраински настроения. Защо съм го облякъл в жълто-син пуловер? Така съм решил. Аз държа ли сметка на хората по какъв начин са облечени. Синовете ми бяха към мен тогава и имаха такива облекла, преди 18 години, по тази причина по този начин съм го облякъл ", споделя създателят на илюстрацията в ефира на NOVA.

" Това, което претърпях, всичко, което прочетох в обществените мрежи ми се отрази и на мен и на фамилията ми ", сподели още той. 

 

Всъщност корицата е променяна и бдителна гражданка прави свое следствие, с което открива, че през 2002 година детето е с бяла блуза, а по-късно цветовете са изменени на синьо и жълто. 

 

- за нея те нямат значение. Единственото, което има значение, е да бъдат предизвикаи страстите ни, да реагираме по избран метод, който не е в наш интерес, само че е в полза на дизинформатора. Така че бъдете деликатни и мнителни, когато четете информация и тя ви ядосва - огромен % е вероятността да няма нищо общо с истината. И с цел да се каже - в съответния случай какво неприятно би имало детето от корицата да е облечено в украинските цветове? 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР