Шест от десет души твърдят, че виждат починали роднини и

...
Шест от десет души твърдят, че виждат починали роднини и
Коментари Харесай

Как да видите призрак

Шест от 10 души настояват, че виждат умряли родственици и даже поддържат връзка с тях, са изяснили италиански учени. За това, по какъв начин починалите желаят амнистия от своите обичани и какво общо имат тук Хипократ и „ Вълшебникът от Оз “ споделя отдел „ Наука “ на Газета.Ru.

Според сюжета младата жена Моли губи своя обичан мъж Сам и скоро той се трансформира в видение. В края на кино лентата Моли и призракът на нейния брачен партньор се допират, а по-късно Сам отива в парадайса.

Какво отношение към науката има киното за привидения? Оказва се – най-пряко. Наскоро учените от Миланския университет са изяснили, че шест от 10 души виждат или чуват своите умряли родственици и близки. С текста на тяхното проучване можете да се запознаете в научното издание Journal of Affective Disorders.

Италианците повели проучване и разкрили, че до 60% от хората настояват, че най-малко един път са виждали умрял родственик, другар или обичан човек да седи в обичания си стол или да шепне техните имена. Но природата на тези феномени съгласно учените остава неразбираема.

„ Хората оповестяват за видения, гласове, миризма, допиране до умряли родственици, чувство, че починалият непрекъснато участва в стаята – споделя създателят на проучването. – Общуването с призраци може да възникне инцидентно, само че не е наложително да се случва сега, когато човек мисли за умрелия си непосредствен. Това „ другарство “ е извънредно значимо за скърбящите, въпреки че от време на време единствено усилва тъгата. “

Учените са изяснили, че множеството от овдовелите хора, които виждат призраците на своите съпрузи, не се вземат решение да опишат за това на родственици или познати, страхувайки се, че ще ги обвинят в шизофрения или ще ги изпратят на психиатър.

Освен това откривателите са разкрили, че по думите на доста респонденти те не престават да разменят остри думи и да се карат с умрелите си родители, които приживе постоянно са ги осъждали за вземането на едни или други решения. А дамите постоянно споделяли, че призраците на техните обичани са желали от тях амнистия за груби думи и непристойно държание.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР