Какво е да загубиш памет в резултат на мозъчна травма

...
Какво е да загубиш памет в резултат на мозъчна травма
Коментари Харесай

Загубени във времето

Какво е да загубиш памет вследствие на мозъчна контузия или корист с опиати, или от несдържан секс? BBC Future споделя необикновените аргументи и последици от амнезията.

В една заран на 2008 година Наоми Джейкъбс, която тогава била на 32 години, разкрила, че не помни предходните 17 години от своя живот.

Спомените за опиатите, банкрута и скитничеството били безусловно изтрити от нейната памет. Тя споделя, че последният ѝ спомен бил за това по какъв начин тя, тийнейджърка, ляга да спи на сгъваемото легло, което делила със сестра си, и си мисли за идния изпит по френски език.

Осем седмици по-късно спомените ѝ се върнали, само че преди този момент ѝ се наложило да се сблъска с действителността от XXI век по този начин, като че ли била на 15 години. Това означавало, наред с всичко останало, нужда да усвоява нови технологии, в това число и смарт телефони, само че най-голямата компликация била в това, че ѝ било належащо да осъзнае себе си като майка на 10-годишен наследник.

Невероятната история на Наоми Джейкъбс е разказана в бъдещата ѝ книга „ Забравеното момиче “, а нейният роман може да се чуе в .

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР