Русия ще проведе военно учение, което ще включва отработване на

...
Русия ще проведе военно учение, което ще включва отработване на
Коментари Харесай

В отговор на провокативни изявления и заплахи от Запада. Путин нареди учения с тактическо ядрено оръжие

Русия ще организира военно обучение, което ще включва отработване на използването тактически нуклеарни оръжия, предадaхо международните организации. Решението е взето от президента Владимир Путин, заяви Министерството на защитата в Москва.

Новината идва на фона на от страна на Путин за това, че страната му е подготвена да стартира нуклеарна война. В края на април президентът на Беларус, че в страната са ситуирани " няколко десетки " съветски тактически нуклеарни оръжия. Това беше първият случай, в който Русия разполага нуклеарни ракети в непозната страна от руската ера насам.

В съветското обучение ще вземат участие ракетни сили от Южния боен окръг и военноморските сили. Целта е да подсигуряват териториалната целокупност и суверенитет на Русия „ в отговор на провокативни изказвания и закани от някои западни представители против Руската федерация “, споделят още от министерството.

Агенция Франс Прес разяснява, че частите, които ще вземат участие в учението, са ситуирани наоколо до границата на Русия с Украйна.

По-късно представителят на Кремъл Дмитрий Песков разясни, че нуклеарни учения са отговор на изказванията на западни представители за допустимо изпращане на бойци на НАТО в Украйна. Подобни изявления имаше от представители на Франция, Англия и Съединени американски щати.

Веднага след преизбирането си за пети мандат като президент Запада и Украйна. Думите му тогава пристигнаха след изявление на френският президент Еманюел Макрон, че сухопътни от западни страни може да се окажат нужни в Украйна.

Откакто Русия стартира в Украйна на 24 февруари 2022 година , Путин от време на време предизвестява за допустима ескалация до нуклеарен спор. Анализатори в областта на сигурността споделят, че заканите му целят да сплашат западните страни и да ги спрат да подкрепят Украйна в оправянето ѝ с съветската инвазия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР