Подсъзнанието, наричано още безсъзнателно, е съвкупност от психически процеси на

...
Подсъзнанието, наричано още безсъзнателно, е съвкупност от психически процеси на
Коментари Харесай

10 шокиращи факта за нашето подсъзнание

Подсъзнанието, наричано още безсъзнателно, е цялост от душевен процеси на човешкия разсъдък, над които отсъства контролът на съзнанието.

Самата мисъл, че ние направляваме надалеч не всички глъбини на нашия разсъдък, е плашеща, само че това събитие е присъщо на всеки човек и е изцяло естествено.

Макар че някои обстоятелства за него са учудващи…

Подсъзнанието приказва с нас посредством сънищата . Една от най-популярните теории гласи, че съновиденията са директна манифестация на безсъзнателното и ние не можем да ги разберем, защото не знаем неговия „ език “. Карл Юнг е считал, че безсъзнателният живот в сънищата е значим не по-малко от съзнателния живот в действителния свят.

Подсъзнанието управлява 95% от нашия живот . Става дума, несъмнено, преди всичко за придвижванията на нашето тяло. Ние движим крака мигновено, без да се замисляме за това, за което можем да кажем „ благодаря “ точно на безсъзнателното.

Подсъзнанието постоянно е нащрек . Не е значимо какъв брой бездънен е нашият сън – подсъзнанието продължава да работа, помагайки да се управлява работата на вътрешните органи. То отговоря за слуха, въпреки че образованието с аудиокасети по време на сън не се „ записва в подкорието “, както настояват рекламодателите.

Подсъзнанието обича навиците . Навиците „ обитават “ тъкмо региона на нашето безсъзнателно, позволявайки ни да правим добре усвоените дейности без каквото и да е присъединяване на разсъдъка. В взаимозависимост от обстановката това може да донесе както изгода, по този начин и да навреди.

Подсъзнанието схваща всичко безусловно . Което е извънредно неловко, защото точно то дава отговор за нашите страхове. Точно по тази причина от време на време до смут ни плашат всякакви филми или фотошопски изображения, въпреки с мозъка си да разбираме, че те не са същински и не съставляват заплаха.

Подсъзнанието живее в сегашното . Можем да се замисляме за бъдещето или да се отнасяме в мемоари за предишното, само че подсъзнанието всякога ни припомня, че нашето място е в сегашното, помагайки ни по подобен метод да останем здравомислещи.

Подсъзнанието е устроено като процесор . Нашият разсъдък самичък по себе си е проведен много комплицирано, а в това отношение подсъзнанието му дава забележителна преднина. То обработва чудовищно количество данни , възприемайки и преработвайки всички сигнали от организма и изпращайки ги обратно към мозъка.

Подсъзнанието не употребява думи . Вместо това то избира картини и облици. И въпреки че, без значение от известното мнение, че насън въпреки всичко можем да прочетем който и да е текст, сигналът от подсъзнанието в никакъв случай не идва във тип на словесна директива.

Подсъзнанието е първобитно . То не е в час, че човек е построил цивилизацията и към този момент не се опасява от саблезъби тигри. То работи на равнище страсти, като постоянно ни кара да се гневим или да изпитваме боязън в несъответствуващи случаи.

Подсъзнанието е многозадачно . Изключително ни е мъчно да задържаме в главата си по едно и също време две, да не приказваме за три и повече мисли. Подсъзнанието обаче се оправя с сходни задания с лекост, както се и поставя на добър компютър. Страшно е да си представим какъв брой би се забавил нашият живот, в случай че безсъзнателното работеше със скоростта на елементарния разсъдък.

––-

Още по тематиката:

  • Подсъзнанието ви е по-умно, в сравнение с ви се коства
  • Внимавайте какво си пожелавате
  • Ето какво в действителност значат сънищата ви

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР