На 1 май президентът Румен Радев започна кампания срещу решение

...
На 1 май президентът Румен Радев започна кампания срещу решение
Коментари Харесай

Болница Мама и аз към президента: С какво точно пречим на държавата?

" На 1 май президентът Румен Радев стартира акция против решение №318 на Министерски съвет от 30 април, с което се позволява нова съвременна многопрофилна болница " Мама и Аз " в София, а на 6 май изясни пред всички медии "...в България има място за частна самодейност в опазването на здравето, само че особено детското опазване на здравето би трябвало да бъде народен приоритет и тук страната би трябвало да си стои на мястото и закъснява толкоз доста години да построи една национална детска болница ", пишат лекарите.

Те зададоха следните въпроси:

С какво тъкмо планът " Мама и Аз " в София пречи на страната да си стои на мястото?

Очевидно не е с плануваните 40 педиатрични кревати, от които вложителят беше подготвен да се откаже, а има нещо друго?

Има ли държавен протекционизъм в софийското опазване на здравето и обсада на достъпа на пациентите до конкуренцията по качество, и къде работи и за каква заплата брачният партньор на вицепрезидента?
Считате ли, че ние, лекарите и в частност педиатрите, сме крепостни селяни и можем да бъдем феодализирани в нечие държавно или частно здравно имение?
Скандалът с частната детска болница " Мама и аз " на " Търговска лига " в София избухна на 30 април, когато служебното държавно управление утвърди решение за основаването на здравното заведение. 24 часа по-късно служебният министър председател Димитър Главчев анулира решението и изясни, че причините за това са в публичното напрежение и неодобрението от страна на президента Румен Радев, Движение за права и свободи и ПП-ДБ.

Служебното държавно управление е взело решението за създаване на частна детска болница в София без никакъв спор по време на съвещанието си в сряда, 1 май, стана ясно от оповестената стенограма. Проектът бе препоръчан за разискване като втора точка на съвещанието и бе показан от служебната здравна министърка Галя Кондева.

" Поканихме към този момент премиера Главчев, а през днешния ден най-сърдечно, доброжелателно и намерено, в Деня на Храбростта и Великата Българска Армия, каним и Вас да ни посетите в Плевен - ние одобряваме най-тежките случаи на заболели деца от цяла България - с цел да се запознаете с вероятното европейско равнище на опазване на здравето в Родината - тъй като децата са най- скъпото! ", написа още в позицията на педиатрите от " Мама и аз " в Плевен.

Лекарите акцентират, че работят в първото новопостроено детско здравно заведение от половин век, като за миналите 11 месеца са постигнали високи резултати.  
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР