Мечтая да стана истински пилот на истински изтребителДа си само

...
Мечтая да стана истински пилот на истински изтребителДа си само
Коментари Харесай

Мечтае да лети, за да защитава България - запознайте се с бъдещия пилот Борис

" Мечтая да стана същински водач на същински изтребител "

Да си единствено четиригодишен и да гориш в фантазията за небето и всеки ден да полагаш старания да се доближиш до облаците. Добре пристигнали в света на Борис от Карлово, светът на полета, на свободата и фантазиите без ограниения.

Родителите му - майор Славена Желязкова - Генкова и майор Деян Генков, служат в 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Борис е роден в Деня на независимостта на България. Расте самостоятелен, борбен и твърдоглав в семейство на родолюбци. " Когато мама и тате работят, пазят България ", споделя той.



" Това е една специалност, която не е тъкмо специалност, тя е освен това. Тя е да обичаш България, да защитаваш България. Да положиш клетва пред бойното знаме е нещо доста друго от всичко останало ", споделя майор Славена Желязкова - Генкова.

" Всеки българин би трябвало да бъде патриот. С нищо не се разграничаваме от всички останали, също така, че сме положили клетва да пазиме родината, в случай че се наложи, даже с цената на живота си и си изпълняваме ежедневно нашия дълг. Както е девизът на нашата бригада - дълг, преданост, безрезервност ", добавя майор Деян Генков.

" Армията е на всички места - при пожари, при наводнения, на границата, за защита на българската граница, тъй че считам, че ние сме на всички места до хората ", споделя майор Славена Желязкова - Генкова.

Денят им стартира както на всички хора, които работят и служат в бригадата. Сутрин стават, оправят се за работа, Славена буди Борис, подготвя му закуска. И в случай че през днешния ден работата му е да върви на детска градина, Борис мечтае някой ден за специалността водач. Има и пояснение за какво:

" Защитава България от неприятните ".

Има и съответна фантазия за съответен аероплан.

" Ф-16 ".

Българска национална телевизия: Защо Ф-16?

Борис: Защото е доста бърз.

Бъдещият водач от дълго време има този пулт за ръководство на аероплан - въпреки и играчка.

" Някой път толкоз доста се вживява в пилотирането на самолета, че му споделям, " Борисче ела замалко за нещо " и той - " Не мога, тате, сега хвърча ", споделя майор Деян Генков.



А когато летиш в фантазиите, рано или късно политаш и в действителността. Голяма изненада, за която Борис не подозира - авиобаза " Граф Игнатиево " отваря вратите си за него и му е подготвила незабравими срещи - с водач и с МиГ-29, тъй като обичаните му Ф-16 се чакат занапред да дойдат.

Пилот: Здравей, по какъв начин се казваш?

- Борис.

Пилот: Аз съм Костадин и съм водач на изтребител. Днес имаш специфична изненада, а точно да летиш на Миг 29, подготвен ли си?

- Да!

" Мисля, че ще извънредно вълнуваща среща както за Боби, по този начин и за мен и съм извънредно щастлив, че съумях да предам даже дребна парченце от нашата характерна специалност на авиатор водач на едно дете и по този начин да подсиля неговата фантазия ", споделя Костадин Недев - водач на изтребител.



Един водач би трябвало да е добър с точните науки като математиката и физиката, само че и с технологиите, разяснява Костадин Недев

" Съвременните изтребители стават все по-технологични и софтуерни. На второ място, това, което описах и на Боби, е, че не е задоволително единствено да си добър с технологиите. Също по този начин за нас е от изключителна значимост да поддържаме добра физическа и психическа подготовка. За това той тренира всеки ден устремено и на трето място - тук слагаме, несъмнено, и езиците, защото в днешно време без тях не можем. Може би комбинацията от тези три неща, ние обичаме да споделяме, че летенето е доста сложна специалност и както постоянно обичаме да се майтапим в авиацията е, че тя не изисква доста, тя изисква всичко. И по тази причина ние споделяме, че летенето е по скоро метод на живот, а не просто специалност ".

А след кацането с МиГ-29 Борис се приближи и с още една крачка до фантазията си - ръководи, въпреки и виртуално, Ф-16 - самолетите, които се чака да дойдат у нас, с цел да охраняват въздушното ни пространство.



" Аз съм приключил курс по водачество в авиацията в Съединени американски щати и той е част от програмата за образование на водачи за Ф16. Това, което мога да кажа е, че с придобиването на новия изтребител България ще придобие извънредно огромни качества, които на този стадий сега ние не разполагаме. За страдание пътят, по който вървим, е извънредно дълъг и ни чака доста, доста работа, тъй че да може след 3, след 5 години да приказваме за една доста по-боеспособна и проведена и софтуерно осъвременена Българска войска и в частност Военновъздушните сили ", споделя Костадин Недев - водач на изтребител.

След срещата Борис мечтае още по-силно да е част от боеспособната и съвременна войска. А до момента в който пристигна този миг, евентуално на всеки Гергьовден Борис ще търси в небето своя нов другар Костадин и неговия изтребител. И ще продължи да мечтае.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР