Конкурсът за песен Евровизия 2024 беше открит на официална церемония

...
Конкурсът за песен Евровизия 2024 беше открит на официална церемония
Коментари Харесай

Финалът Евровизия 2024 е на 11 май, за съжаление България не участва

Конкурсът за ария " Евровизия " 2024 беше открит на публична гала в шведския град Малмьо. Най-престижната музикална конкуренция в света ще посрещне 37 актьори от Европа и Австралия, които ще се борят за успеха. Всяка година състезанието се гледа от над 150 милиона фенове. Финалът ще се организира на 11 май, събота, от 22:00 часа, а феновете в България ще могат да го гледат в YouTube канала на " Евровизия ".

През миналата седмица всички 37 участници в конкуренцията репетираха на огромната сцена в Малмьо. Зрителите и специалистите показаха своите любимци за успеха. Сред страните с максимален късмет да сграбчен кристалния микрофон са Хърватия, Франция, Италия, Швейцария, Нидерландия, Украйна, Гърция и Ирландия.

Всички песни на " Евровизия " 2024: https://www.youtube.com/watch?v=WR_6ltec2e8

Хърватия е огромният любимец за успеха, което е изненада за доста от феновете. Популярността на хърватския актьор и музикален продуцент Марко Пуришич, по-известен с псевдонима си Baby Lasagna, се дължи на хитовата му ария " Rim Tim Tagi Dim ". Темата на песента е икономическата имиграция на хърватите в Европа, а в сценографията има фолклорни детайли и знаци, типични за Балканите и Източна Европа. Хърватия, която има под 4 милиона поданици, в никакъв случай не е печелила " Евровизия ".

Италия и Франция изпращат две от огромните музикални имена в своите страни. Победителката от Санремо Анджелина Манго ще показа Италия с песента “La Noia " (Скука). Франция от своя страна изпращат един от най-хитовите си и гласовити актьори - Слиман. Класическата му балада “Mon Amour " (Любов моя) сигурно ще впечатли журитата във финала на 11 май. Последната победа на Италия е през 2022 с рок сензацията Монескин, а Франция не е триумфирала на състезанието от 1977 година.

Евровизия 2024 ще бъде 68-ото издание на най-популярния конкурс за ария в света. Тази година състезанието ще се организира в шведския град Малмьо след успеха на Лорийн с песента “Tattoo ", един от огромните шлагерите на 2023 година. Тази година България няма собствен представител в музикалната конкуренция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР