Какво ли вещае бъдещето ни? Замисляли ли сте се някога,

...
Какво ли вещае бъдещето ни? Замисляли ли сте се някога,
Коментари Харесай

Кои са най-странните предсказания на Нострадамус – минали и бъдещи

Какво ли вещае бъдещето ни? Замисляли ли сте се в миналото, дали в действителност желаете да знаете какво ви чака отсега нататък? Дали можете да живеете с мисълта какво ще се случи на следващия ден, след 2 месеца или след 10 години? Това като че ли е доста информация, която допускам, че на този стадий човешкият мозък не е узрял задоволително, че да понесе. Освен това не е ли по-добре да живеем, незнаейки какво ни чака? Не е ли точно в това очарованието на живота?

В света гадатели доста – знайни и незнайни, шарлатани и какви ли още не, само че въпреки всичко в историята ни постоянно се е случвало някои предсказания да се осъществен. Част от тях са на добре познатият на човечеството Нострадамус. В своя живот той е имал стотици предсказания (да отворим една скоба – той не е казвал в никакъв случай съответно по какъв начин и по кое време ще се случи едно нещо, а по скоро завоалирано, в стихотворна форма и тук към този момент идва лека нечиста сделка с тълкуването им). И въпреки всичко, кои са най-интересните му и странни предсказания?
Кой е Нострадамус?
Нострадамус, роден като Мишел дьо Нострдам през 1503 година във Франция, е прочут астролог, доктор и прорицател, придобил популярност със своите пророчества. Неговите трудове, по-специално сбирката от 942 четиристишия, известна като " Les Propheties " (Пророчествата), са заинтригували както учени, скептици, по този начин и вярващи от епохи.

Пророчествата на Нострадамус са загадъчни и постоянно подлежат на пояснение, което води до необятен диапазон от отзиви по отношение на тяхната акуратност и приложимост. Той твърди, че е получил тези видения посредством божествено ентусиазъм, постоянно под формата на сънища, и ги е записал на комбинация от френски, латински, гръцки и италиански.

Въпреки неяснотата на неговите прогнози, мнозина считат, че Нострадамус е планувал значими исторически събития, в това число Френската гражданска война, възхода на Наполеон, Световните войни и даже офанзивите от 11 септември. Скептиците обаче настояват, че неговите пророчества са прекомерно неразбираеми и могат да бъдат тълкувани по този начин, че да дават отговор на съвсем всяко събитие според от подтекста.

Трайната известност на Нострадамус може да се дължи на мистиката към неговата персона и очарованието от концепцията за предсказание на бъдещето. Неговите пророчества не престават да се учат, проучват и разискват от учени, историци и запалянковци по целия свят.

Освен с пророческите си произведения, Нострадамус е бил и почитан доктор през живота си, прочут с новаторските си медицински лекувания и напъните си за битка с разпространяването на бубонната чума.

Нострадамус умира през 1566 година, оставяйки след себе си завещание, което продължава да пленява въображението на хората по целия свят. Независимо дали е считан за същински идеалист или ловък публицист на двусмислени стихове, името му остава синоним на мистерията на бъдещето и непрестанния блян да разберем какво следва.

Кои са най-интересните предсказания?
Големият пожар в Лондон (1666): Една от най-известните тълкования на четиристишията на Нострадамус е, че те предсказват Големия пожар в Лондон. Той написа: „ Кръвта на праведните ще бъде изискана от Лондон, изгорял от огън през годината '66. “ Докато годината '66 се пояснява като 1666, точността на това предсказване остава противоречива, защото четиристишието не загатва категорично и пожар. Френската гражданска война (1789): Пророчествата на Нострадамус постоянно се преглеждат като предвиждащи Френската гражданска война: „ От поробеното население, песни, песнопения и претенции / до момента в който принцове и господари са държани в плен в затвори. / Те в бъдеще ще бъдат признати от безглави идиоти / като божествени молебствия. “ Това четиристишие се пояснява като описващо въстанието на френския народ против монархията и последвалата екзекуция на крал Луи XVI и други благородници посредством гилотина. Наполеон Бонапарт: Често се приписва на Нострадамус предсказването на възхода на Наполеон Бонапарт: „ От дребното дете, сложено на трона на света / царството е разтревожено от прищявката на орела. “ Мнозина имат вяра, че това четиристишие се отнася до възхода на Наполеон на власт и неговите завоевания в Европа, символизирани от орела, който е бил емблемата на Френската империя. Втората международна война: Пророчествата на Нострадамус също са свързани с Втората международна война: „ Освирепели от апетит зверове ще прекосят реките, / по-голямата част от бойното поле ще бъде против Хистър. “ " Hister " се счита за вид на " Hitler ". Въпреки че връзката е спекулативна, някои считат, че тя допуска авансово познание за спора и неговите основни фигури. Атентатите от 11 септември : След терористичните офанзиви от 11 септември 2001 година някои твърдяха, че Нострадамус ги е предсказал: „ Небето ще гори на четиридесет и пет градуса, / огънят се доближава към огромния Нов град. “ Докато това четиристишие наподобява злокобно сходно на събитията от 11 септември, скептиците настояват, че тълкуването е приложено със задна дата и му липсва уточненост. Убийството на Джон Ф. Кенеди: Пророчествата на Нострадамус са тълкувани като предсказание на убийството на президента Джон Ф. Кенеди. Век 1, четиристишие 27, постоянно се цитира: „ Великият човек ще бъде повален денем от гръмотевица “. Докато това четиристишие наподобява дава отговор на събитията на убийството на Кенеди, критиците настояват, че е прекомерно неразбираемо и може да се отнася за доста исторически персони.
А какво следва?
Третият безбожник: Смята се, че Нострадамус е предсказал идването на трети Антихрист, който ще донесе огромно опустошение на света. В четиристишие 77, той написа: „ Антихристът доста скоро унищожава трите, двадесет и седем години, които ще продължи неговата война. Невярващите са мъртви, пленени, заточени; с кръв, човешки тела, вода и алена градушка, покриващи земята. " Тълкуванията на това четиристишие допускат, че третият Антихрист ще се появи след царуването на първите двама, донасяйки необятно публикуван безпорядък и опустошаване, което ще продължи 27 години. Точната идентичност и темперамент на тази фигура остават обект на спекулации. Краят на света: Нострадамус постоянно се свързва с предсказанията за края на света. Докато неговите трудове не дават ясна дата или събитие, някои поясняват четиристишията му като описващи катаклизмично събитие, което ще докара до апокалипсис.: „ В годината на огромното седмо число, / ще се появи по времето на игрите на кръвопролитие, / близо до епохата на великото хилядолетие, / когато мъртвите ще излезте от гробовете си. " Някои считат, че това четиристишие се отнася до време на огромни катаклизми и възкресение на мъртвите, сигнализиращо за края на света. Идването на великия водач: Пророчествата на Нострадамус също включват препратки към популярен водач, който ще докара до позитивна смяна и ще сплоти човечеството.: „ Марс и скиптърът ще бъдат открити свързани / под бедствената война на Рака: / скоро по-късно ще бъде помазан нов крал, / който ще донесе мир на земята за дълго време. " Някои имат вяра, че това четиристишие допуска появяването на водач, който ще постави завършек на споровете и ще сложи началото на ерата на мир и разцвет. Тълкуванията обаче са доста разнообразни и самоличността на този водач остава несигурна.
Въпреки очарованието на тези тълкувания, от значително значение е да се подходи към пророчествата на Нострадамус със песимизъм. Неговите четиристишия постоянно са загадъчни и подлежат на необятно пояснение, което води до необятен набор от изказвания за тяхната акуратност. Докато някои от неговите прогнози наподобяват в сходство с историческите събития, други са доста по-двусмислени и отворени за спор.

Дали Нострадамус в действителност е имал оракулски качества или просто е писал енигматична лирика, остава тематика на обаяние и несъгласия.

Все отново четиристишията на Нострадамус са много неразбираеми и с тяхното пояснение може да се спекулира доста. Възможно е да значат нещо, само че е допустимо и да не крият толкоз бездънен смисъл, какъв си мислим. Каквото и да е „ желал да каже създателят “ не забравяйте да живеете живота си ТУК И СЕГА!



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР