Илюзията може да направи дори пребиваването в затвора комфортно.“ Нелсън Мандела

...
Илюзията може да направи дори пребиваването в затвора комфортно.“
Нелсън Мандела
Коментари Харесай

Великите илюзии, които ни правят роби на Матрицата

„ Илюзията може да направи даже пребиваването в пандиза удобно. “

Нелсън Мандела

Ако илюзионист или „ маг “ желае да ви измами, то за начало той измайсторява заблуда, с цел да отвлече вниманието ви от действителността. Докато аудиторията с екстаз следи нищо незначещите трикове, фокусникът получава опция да я излъже.

Но от време на време е толкоз тежко да си признаем обстоятелството за машинация, че с години може да продължаваме да имаме вяра в това, което не съществува.

Живеем в свят на илюзии. Много от проблемите, които заемат вашия мозък и календара, съществуват единствено тъй като някой ви ги е натрапил. Независимо случило ли се е това инцидентно, или не, само че всички ние (или съвсем всички) сме станали жертви на авторитарно-корпоративната потребителска просвета, която господства в този момент.

Психопати са ни лишили от възприятие за действителност. А обществените мрежи са им разрешили да донасят концепциите си до необятните маси без медиатори в лицето на медиите. И основната им щета е в това, че са нанесли цялостен, пагубен удар по нашата убеденост в себе си и в утрешния ден.

Революционният художник на графити Бански отбелязва: „ Хората пият интелектуална урина всеки ден. Тя трансформира живота им в угарка. Тя ви кара да повярвате в това, че не сте задоволително полови. Или в това, че всичко най-хубаво се случва на друго място. Телевизията е направила вашата другарка несъответстваща. Те имат достъп до най-съвременни технологии. И те ви заплашват. “

Но рекламата е единствено върхът на айсберга. Ако погледнете по-надалече, ще видите, че цялата организация на вашия живот е издигната в гонене на илюзии и хрумвания за всеобщо смирение на други хора, хрумвания и институции. Ние се намираме в иго – в цялостния смисъл на тази дума. Намираме се под потребителския терор и тоталния надзор, а ТЕ пронизват нашия разсъдък през цялото време и го препрограмират на смирение.

Ето шестте най-велики илюзии, с които би трябвало да се простите, в случай че желаете да бъдете свободни – освен външно, само че и вътрешно.

Илюзията за права, ред и власт

За мнозина от нас следването на законите е морална отговорност. Но корупцията и политическите кавги потвърждават, че законът е много хлъзгаво нещо. Особено за тези, които имат мускули, с цел да го огънат.

Жестокостта на полицията и закононарушенията, които тя прави, са действителност освен за Украйна или Русия, само че даже за Съединени американски щати и доста европейски страни. Съдиите застават на страната на богатите. А в този момент даже не можем да се защитим от нахлуването на държавното око в нашия персонален живот.

И цялата тази аморалност на разнообразни държавни управления по този начин или другояче води до убийства и заличаване на цели нации и култури. Социалният ред е заблуда. И съществува единствено тъй като вие, законопослушните жители, сте послушни и се съгласявате с всичко.

Няма никакви права, никакъв ред и никакво правораздаване. Всичко това са единствено гръмки атрибути на властта, нужни за скриване на истината. Истината, че международният ред се крепи върху контрола над другите хора и битката с несъгласните.

Илюзията благоденствие и благополучие

Всеки от нас в този момент се радва на толкоз доста скъпи декорации и джунджурии, че би му завидял всеки монарх от XIX век. Поддържането на илюзията за разцвет има основно значение за устойчивостта на цялата международна финансова система.

Но на вятъра забравяте, че в основата на потреблението постоянно лежат заеми и задължения. Банковата система изначално е измислена за това богатите да стават още по-богати за сметка на бедните, уверени, че имат някакви полезности.

Но същински разцвет и благополучие може да ви дадат единствено природата, здравето, любовта и връзките с околните. Не се идентифицирайте с материалните богатства, които притежавате. Така единствено се отдалечавате от щастието, а не се приближавате към него.

Илюзията независимост на избора

Струва ни се, че всички имаме избор по какъв начин да живеем. Но в действителност ни се предлага едвам стеснен набор разновидности. Каквото и решение за живота си да изберете, постоянно ще се намирате в плен на правовата и данъчната система на своята страна.

Погледнете подправената институция на актуалната народна власт. И ще разберете, че резултатът на изборите зависи единствено от това, коя политическа мощ по-успешно ще ви напудри мозъка. Илюзията за свободата на избор е мощен подтисник, защото хората са плебеи, смятащи, че са свободни. Не хранете илюзии: по този начин или другояче ви държат на каишка.

Илюзията истина

Истината е сензитивна тематика в нашата просвета. Сякаш сме програмирани непрекъснато да търсим истината. Една част от всяко общество безумно има вяра на всичко, което се споделя по тв приемника, а друга въобще не има вяра на нищо, което споделят публицисти. И двете крайности са цялостна нелепост.

Ако желаете да поддържате мира и свободата в своята душа, учете се да мислите независимо. И помнете, че всяка истина постоянно има две страни. Дори в случай че някой ги крие.

Илюзията време

Те споделят, че времето е пари, само че това не е истина. Времето е вашият живот. Престанете да мислите извънредно в категории на петте сетива и в сходство с графика и календара.

Изхождаме от това, че духът е безконечен и всяка човешка душа се явява част от тази безкрайност. И основната машинация: по всякакъв начин ни убеждават, че актуалният миг няма никакво значение. Сякаш сме задължени постоянно да проучваме своето минало и да разчитаме на по-добро бъдеще. Вместо това ви предлагаме да се концентрирайте това, което се случва тъкмо тук и в този момент.

Ако сте съсредоточени не върху това, което се случва в този момент, а върху това, което може да се случи (или да не се случи) в бъдеще, то вие сте лесна плячка за рекламодателите, управляващите и други, които замъгляват вашето схващане с всевъзможни страхове.

Ние сме щастливи, когато животът не ни наказа, когато спонтанността и случайността са по-интересни от грандиозните проекти и когато нашето в този момент е по-важно от нашето на следващия ден.

Ако времето е пари, то животът може да се мери в долари. Ако доларите костват за вас по-малко от живота, то значи те би трябвало да ви служат, а времето е това, от което се състои този живот.

Илюзията откъснатост

В региона на тактиката за ръководство на масите няма нищо по-ефикасно от тактиката „ Разделяй и владей “. Този принцип постоянно е прилаган за определяне на властническа власт или с цел да се обосноват военни интервенции в друга страна. И тази заблуда за откъснатост фактически работи.

Програмирани сме да имаме вяра, че като обособени персони се намираме в непрекъсната конкуренция с тези, които са срещу нас. Не се доверяваме даже на съседите и роднините си. Но всички хора на Земята не са съперници между тях, а сътрудници. И от това, до каква степен дейно ще бъде това партньорство, зависи в какъв свят ще живеем, какви газове ще дишаме и чиста ли вода ще пием.

Ние сме световно общество, а държавните граници са единствено заблуда, съществуваща до тогава, до момента в който имаме вяра в нея.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР