Елена Гунчева напуска парламентарната група на Възраждане. Това обяви самата

...
Елена Гунчева напуска парламентарната група на Възраждане. Това обяви самата
Коментари Харесай

Елена Гунчева пред БНТ: Във Възраждане никой няма право на мнение освен лидера

Елена Гунчева напуща парламентарната група на " Възраждане ". Това разгласи самата тя в профила си в обществените мрежи.

Сред аргументите, които акцентира са властническо ръководство на партията и гласувания дружно с ГЕРБ.

Това е опит да се отмести вниманието от тематиката Македония, разяснява водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. От ГЕРБ дефинираха диалозите си с " Възраждане " като естествена парламентарна процедура.

Решението си да напусне групата на " Възраждане " и Народното събрание Елена Гунчева разгласи със среднощен пост във Facebook, защото от известно време е в болничен.

В него тя изрежда 11 аргументи за напускането си, измежду които еднолични решения на водача на партията. Гунчева показва и недоумението си от, по думите ѝ, постоянните визити на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова в стаята на " Възраждане ", както и от обстоятелството, че съвсем всякога е трябвало да гласоподават дружно.

" В една организация проблемите би трябвало да се слагат ясно и да се вземат решение по най-хубавия и уравновесен метод. Едноличните решения не могат и не би трябвало да се постановат. Не ми беше обяснено и за какво съвсем всякога трябваше да гласуваме дружно с ГЕРБ, най-много за техни оферти, а Десислава Атанасова беше чест посетител в стаята на парламентарната група ", написа Гунчева.

Тя се опълчва на кадровата политика на партията, както и на обстоятелството, че безотчетните пари на депутатите са прибирани в партийната каса.

По-късно депутатката разяснява за Българска национална телевизия:

- Притеснява ме най-много това, че никой няма право на мнение с изключение на водача. Че се спускат решенията, не се разискват.

Защо? Беше ви неразрешено на говорите ли?

- Да, публично ни беше неразрешено да давам изявленията даже.

Търсиха ли ви от " Продължаваме промяната "?

- Не са ме търсили и аз допускам, че с моето отношение към държавното управление не би имало смисъл.

В коридорите на Народното събрание водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че още предходната седмица е получил информация, че в партията му може да има разколник, без да посочи кой му е споделил това. Все отново решението на Гунчева го е изненадало:

- Естествено всичко е безусловно несъстоятелно меко казано. Тя е написала, че Десислава Атанасова била чест посетител в нашата стая. Това е безспорна неистина и в случай че беше по този начин вие щяхте да го виждате.

Защо в този момент Елена Гунчева прави това?

- Защото през вчерашния ден се видя новата коалиция по тематиката Македония сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

Действията на Гунчева са опит за похищение на вниманието от този факт, счита Костадинов. Твърденията за сделки отхвърли и Десислава Атанасова от ГЕРБ:

" За мен е безусловно необяснимо по какъв начин опциите, които депутатите имат да водят диалози освен в пленарна зала, само че и когато е нужно частни диалози по значими тематики, може да се пояснява по този метод ".

Елена Гунчева разгласи, че към този момент е написала молбата си за овакантяване на Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР