Последни часове за преговори в опит за съставяне на ново

...
Последни часове за преговори в опит за съставяне на ново
Коментари Харесай

Ще предложи ли ПП отново Кирил Петков за премиер?

Последни часове за договаряния в опит за сформиране на ново държавно управление в границите на този парламент. Тази вечер се събира управлението на " Продължаваме промяната ", с цел да разиска опцията за министър председател да не бъде номиниран Кирил Петков.

След среща тази заран сред Петков и Нинова, стана ясно, че Българска социалистическа партия не отстъпва от позицията си - да седне на масата за договаряния единствено при друга от неговата кандидатура за министър ръководител. Според Петков, разговорът е възобновен.

Утре в 17 часа на " Продължаваме промяната " за повторно в границите на този парламент. Напрежението в обединението обаче още стои поради абсурда в последните дни със 70-те съветски дипломати.

Това, което не е ясно, е какво ще реши първата политическа мощ, която през днешния ден би трябвало да се събере, откакто от Българска социалистическа партия им сложиха ултиматум точно поради съветските дипломати.

Мястото и часа на срещата не бяха оповестени пред медиите. До през вчерашния ден от " Продължаваме промяната " продължаваха да настояват, че техният министър председател още веднъж ще е Кирил Петков. Все по-спрягано обаче е името на някогашния ръководител на Народното събрание Никола Минчев. Дали от Политическа партия са склонни да го предложат за министър председател, с цел да съберат поддръжка за държавно управление с първия мандат, ще стане ясно най-късно на следващия ден в 17 часа.

Те би трябвало да отидат при президента с претендента си за министър-председател, с цел да получат мандата. Ако не съумеят да сформират държавно управление, мандатът отива при ГЕРБ, които към този момент обявиха, че ще го върнат. След това Румен Радев ще го връчи на трета политическа мощ, по негов избор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР