Знаете ли, че водата след варене на яйца е много

...
Знаете ли, че водата след варене на яйца е много
Коментари Харесай

Никога не изхвърляйте водата след варене на яйца - тя е най-добрият еликсир за растенията

Знаете ли, че водата след варене на яйца е доста скъпа за поливане на избран вид растения. Много хора към този момент знаят, че не си коства да я изливате, тъй като тя има други потребни приложения. Същото е и с черупките им, които най-често попадат в боклука. Тези две съставки в композиция ще ви накарат да не се нуждаете от специфични торове.

Черупките от яйца, които нормално изхвърляме, са същинска съкровищница от потребни субстанции. В 90 % те се състоят от калций, източник са на желязо, цинк, мед, манган, флуор, фосфоний и хром. Поради тази причина диетолозите предлагат да бъдат употребявани в рационални количества (по една чаена лъжичка на ден). Те са чудесна добавка към диетата. Доказано е също, че черупките от яйца и водата след варене имат приказен резултат върху положението на саксийните и градинските растения.
Така че, в случай че имате няколко екземпляра в сбирката си и желаете те да порастват здрави и красиви, запазете тези скъпи " останки " и ги използвайте като натурален еликсир за цветя.



Вода след варене на яйца за поливане

Когато яйцата се варят, водата се обогатява както с калциеви йони, по този начин и с други доста скъпи за растенията детайли. Изследователите са открили, че тя е натурален " мотор " на растежа, спомага за вярното им развиване и по-добро положение. В съпоставяне с елементарната вода, поливането с калций ги кара да порастват съвсем 10 пъти по-бързо. 

Водата след варене на яйца е идеална за поливане на растения, тъй като има доста неутрално pH от 5,5-6,5. Това е съвършена среда, която подсигурява, че питателните субстанции ще се всмукват и усвояват доста по-добре и по-бързо.



Какви цветя да поливаме след варене на яйца?

Водата след варене на яйца може да се употребява за поливане на саксийни и култивиран растения. Препоръчва се най-много за тези, които очевидно се нуждаят от доставка на калций. Как да ги разпознаем?
Дефицитът на калций при растенията най-често се демонстрира с кафяви петна по листата, чиито краища са в допълнение сухи. При такива екземпляри можете да наблюдавате и по-бавно развиване на издънки с дребни листа.

Водата след варене на яйца също е целесъобразно да се включи в поливането на нощни зеленчуци като домати или чушки. Допълнителна изгода за тях ще бъде смачкването на яйчените черупки и разпръскването им по земята.

В градината обаче най-хубавият резултат от работата му ще се види при:
- лавандула, божури, ехинацея, лилии, лилии, карамфили.



Какви растения не би трябвало да се поливат след варене на яйца?

Не всички растения ще понасят добре калциевата вода - изключително тези, които обичат кисел субстрат - азалии (градински и саксийни), рододендрони, хортензии, хедър или папрати. В техния случай по-добре ще работи тор от наслойка от кафе.

Как да поливаме растенията с вода след варене на яйца?

Веднага откакто яйцата се сварят, водата се излива в обособен съд и се оставя да изстине. След това би трябвало да се сложи в съд с разпръсквач и да се напръскат листата. Можете да го полейте обичайно, като излеете вода в земята.

Калциевата вода за поливане не е належащо да се разрежда - предлага се по-концентрирана вода, изключително за увехнали растения, " жадни " за хранене, с забележими признаци на уязвимост. Ако обаче желаете повече течност за поливане, можете да я смесите с течаща вода (за предпочитане филтрирана) в съответствие 1:1.

Черупки от яйца като естествена тор

Черупките от яйца могат да се употребяват за разсад като съставен елемент на компост. Калцият, съдържащ се в черупките, ще разреши на младите растения да порастват по-бързо и да поддържат положително положение и здраве. Освен това ще ги направи по-устойчиви на вредители и заболявания. В допълнение, разпръскването на натрошени черупки върху земята на към този момент зрели култивиран растения ще бъде спомагателен детайл, доставящ скъп калций и други детайли.

Поливане на растения с вода след варене на яйца - резултати

Най-видимият резултат от постоянното потребление на вода след варене на яйца е на първо място по-бързия напредък на растенията, по-красив, по-здрав външен тип - както на листата, по този начин и на цветовете. Калциевата вода работи сходно на торовете и питателните субстанции, предлагани в градинските магазини - това е доста по-евтин способ и, съгласно доста градинари, доста по-ефективен.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР