“Златна праскова 2023 в село Гавраилово. Днес, 27 юли, 09.30

...
“Златна праскова 2023 в село Гавраилово. Днес, 27 юли, 09.30
Коментари Харесай

“Златна праскова” 2023 в село Гавраилово

“Златна праскова ” 2023 в село Гавраилово. Днес, 27 юли, 09.30 часа, бе формалното разкриване на празника „ Златна праскова 2023 ”.

Събитието се организира под патронажа на министъра на земеделието и храните.

След тържественото откриването на празника ще се състои семинар на тематика „ Проблеми при измръзването на трайни насаждения и усъвършенстване за растителна отбрана ”, полемики и лекции за положението на овощарството в страна, проблеми и нови благоприятни условия пред младите фермери. Лектори ще бъдат експерти от Института по зарзаватчийство в Пловдив и Националната работа за препоръки в земеделието.

По-късно представители на компаниите за растителна отбрана в страната ще презентират растителна отбрана при трайни насаждения.

Специална стратегия е отдадена на децата и гостите на село Гавраилово. В нея са включени изложения на създатели, на участници в конкурс за любители-фотографи на тематика „ Най-вкусната българска праскова ”, галерия на рисунки на тематика „ Праскова ”, галерия на тематика „ Прасковата – минало, настояще, бъдеще ”. За тези, които желаят да задълбочат своите кулинарни познания е планувана и проява по какъв начин се прави сладко от праскови.

 Няма налично изложение.

Организатори на проявата са Община Сливен, Министерството на земеделието, храните и горите, кметството и читалище „ Слънце 1928 ” в Гавраилово, Института по зарзаватчийство в Пловдив, Организацията на производителите на праскови „ Българска праскова ” ООД, Националната работа за препоръки в земеделието.

 Няма налично изложение.

Във връзка с идния празник „ Златна праскова “, с.Гавраилово, община Сливен,  кметът на с.Гавраилово – господин Димитър Андреев кани всички любителски фолклорни клубове, експерти и фенове и ценители на българските национална музика, песни и танци на 27.07.2023 година от 20,00 часа  „ На площада “ пред Читалището.

 Няма налично изложение.

 стратегия

Празникът събира всяка година производители на праскови от цялата страна, експерти от научни институти, както и фенове на сладкия плод.

Снимки: Виола-АЕ

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР