Ахтопол е под вода, обявиха бедствено положение в Царево. Няколко

...
Ахтопол е под вода, обявиха бедствено положение в Царево. Няколко
Коментари Харесай

Ахтопол е под вода, обявиха бедствено положение в Царево

Ахтопол е под вода, оповестиха бедствено състояние в Царево. Няколко сигнала за проблематични пътища в област Бургас са получени от началото на деня вследствие на  обилните превалявания в региона.

Това оповестиха от Областно пътно управление-Бургас. Движението по пътя Царево-Варвара е лимитирано краткотрайно в двете направления  заради наводнение.  От пътното ръководство прецизираха, че пътят е  наводнен  от преливащи водостоци на две места.

Обявиха  бедствено състояние в Царево,  съобщиха от Общината. По пътя за  село Бродилово  има срутена канара.

Призовават се водачите да не преприемат пътешестване. Пътят за  село Фазаново е затворен за придвижване,  поради  преливане на реката  и заливане на моста. Крайбрежната алея на Царево – кв. “Василико ” е  неразрешена за придвижване, заради разкъсване на моста  до плаж “Понтона ”.

Създадена е организация за привличане на спомагателни сили и средства в региона на Царево. На място заседава Кризисен щаб, който прави оценка обстановката.

Създадена е нужната организация за привличане на спомагателни сили и средства от структури на вътрешното министерство /включително „ Гранична полиция “ и жандармерия, от региона и прилежащите области. На терен работят екипи на пожарната и полицията, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Придошлите реки са провокирали вреди по инфраструктурата,  включително по мостови уреди . Затворен за придвижване е главният  път сред Царево и Синеморец.

Със  сирени евакуират популацията в Царево.  В няколко хотела на къмпинг „ Нестинарка ” първите етажи са залети. От Министерство на вътрешните работи оповестиха за, че текат избавителни интервенции за хора в заплаха. Има отнесени коли в морето. Река Велека затвори път.

В Царево никога  не е имало такива превалявания . В общината към този момент има  щети . Едно село е изцяло наводнено.  Река Велека се разлива в село Кости  и там се наложи частична евакуация.

https://www.facebook.com/watch/meteobulgaria/?ref=embed_video

 

Това разгласи кметът на Царево  Георги Лапчев.  „ Дъждът въобще не стопира. Следим  климатичните характерности  – мисля, че най-силният дъжд занапред следва ”, добави градоначалникът и прикани да се работи без терзание.

Паднало дърво е станало причина за  затварянето на пътя сред селата Изгрев и Българи  в община Царево. В региона на село Граматиково има пропаднала земна маса и камъни. Към този миг на място има екипи, които да почистят платното за придвижване.

Лентата на пътя към Малко Търново е непроходима. Един сигнал е получен за паднало дърво в региона на паркинг „ Лилия “ в Приморско. На места в Бургаско продължава да вали дъжд. Данните на Информационната система за ръководство на водите и риска от наводнения на територията на община Бургас “ (ИСУВ) не демонстрират рисково повишаване на равнищата на реките и водоемите в общината.
Oт Хидрометеорологична обсерватория Бургас оповестиха, че тук-там са отчетени  обилни количества превалявания през последните 24 часа . В село Кости за денонощие са паднали 207 литра на кв. метър дъжд. За съпоставяне междинната месечна норма за септември за региона е към 75 литра на кв. метър.

В област Бургас е разгласен  „ оранжев “ код за интензивни превалявания и мощен вятър . От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) предвиждат, че над Черноморието облачността ще е забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна.

На доста места ще има краткотрайни, по южното крайбрежие – временно  интензивни превалявания и гръмотевични стихии.  Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е към 26°, а вълнението на морето 3-4 бала.

Министър-председателят  акад. Николай Денков ще взе участие в съвещанието на Кризисния щаб  в община Царево по отношение на бедственото състояние в резултат на изобилните превалявания и мощния вятър в района, оповестиха от държавната информеционна работа.

Ахтопол е под вода, оповестиха бедствено състояние в Царево

Детски градини в Германия вкарват „ стаи за полово проучване “

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР