Заради ремонта на газопровода Турски поток в края на юни,

...
Заради ремонта на газопровода Турски поток в края на юни,
Коментари Харесай

Булгаргаз: Газът ще поскъпне през юни заради ремонта на Турски поток

Заради ремонта на газопровода " Турски поток " в края на юни, доставките по това трасе ще бъдат прекратени за седмица, което ще докара до дефицит на газ в района и повишение на цените на синьото гориво у нас. Това сподели изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов пред БНР.

" Булгаргаз " поставя всички старания и ще обезпечи доставките на природен газ за този интервал, увери той. По думите му, повече от месец се водят договаряния с Газпром, доставките да бъдат осъществявани по различно трасе през Украйна и Румъния. Това трасе беше употребявано сполучливо по време на ремонтните действия на " Турски поток " през миналата 2020 година Също по този начин " Булгаргаз " води договаряния с други снабдители за обезпечаване на нужните количества на допустими цени.

" По всяка възможност, тези доставки ще се отразят на цената на газа за юни като покачване, защото се чака те да бъдат доставени на спот-цени ", сподели още шефът на Булгаргаз. Той не се ангажира с прогноза какво ще бъде отражението им в цената и изясни, че към този миг не може се пресметна, защото договарянията не са завършили.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Природният газ за април нараства с 16 %, реши Комисията за е...

Окончателното решение за цените на газа ще бъде взето на 1 юни.

Предложението природният газ да нарастне с близо 13 % от юни ще бъде разисквано в енергийния регулатор.

Тези планове обаче са правени преди две седмици, а през този интервал цените на европейските тържища продължиха да порастват.

Заради това нарастването от идващия месец може да е по-голямо.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР