Заради повредената машина хората е можаха да гласуват близо час

...
Заради повредената машина хората е можаха да гласуват близо час
Коментари Харесай

Хаос в Лозенец и във Варна, машините се чупят

Заради развалената машина хората е можаха да гласоподават близо час

Машината за гласоподаване в столичното 21 учебно заведение в Лозенец се счупи, което провокира невъобразим безпорядък, оповестява БЛИЦ.

Заради развалената машина хората е можаха да гласоподават близо час. Пред изборната секция номер 38 се изви огромна опашка, а хората започнаха да недоволстват.

От СИК не им предоставиха различен вид за практикуване на правото на глас, а кой знае за какво вътре нямаше и хартиени бюлетини.

Гласоподавателите с право показаха възмущението си, тъй като някои от тях бяха станали рано, тъкмо с цел да няма стълпотворение пред урната. Типично по ганьовски, обаче, лесното в България стана мъчно и хората се събраха на навалица, вместо всичко да мине по реда си.

Междувременно БЛИЦ заяви, че машина в изборна секция във Варна е дала чудноват недостатък – при тестовото ѝ включване. Тя е изписала „ Дневникът е фалшифициран “.  

Затова в секцията в учебно заведение „ Пейо Яворов “ в квартал „ Владислав Варненчик “ минаха към гласоподаване с хартиени бюлетини. Това е решила Районната изборна комисия (РИК), откакто е била сезирана от секционната комисия, оповестява bTV. 

На този стадий никой не знае какво значи надписът „ Дневникът е фалшифициран “. От РИК обмислят дали да не сезират прокуратурата.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР