Запитвали ли сте се кои са най-мръсните места в кухнята?

...
Запитвали ли сте се кои са най-мръсните места в кухнята?
Коментари Харесай

Списък на най-мръсните места в кухнята, които забравяме да почистим

Запитвали ли сте се кои са най-мръсните места в кухнята? На какво би трябвало да обърнете внимание, когато почиствате? Къде се събират най-вече бактерии в кухнята? Как да се отървем от тях? За кои места забравяме, когато почистваме? Направихме лист на най-мръсните места, който може да ви изненада.

Още от деца сме се учили да си мием ръцете, преди да се храним. Я да си признаем в този момент: какъв брой постоянно си спомняме за това предписание като възрастни? Дори и да не си мием ръцете толкоз постоянно, би трябвало да знаем, че множеството бактерии към момента се намират в кухнята ни. Само върху дъската за рязане има близо 85 000 от тях!

Мивка

 мивка

От една страна, това не е изненадващо, само че въпреки това, някои хора одобряват, че елементарното изплакване на остатъците от храна взема решение множеството проблеми. За страдание, това не е по този начин. Ако желаете да се отървете от микробите, най-добре е да употребявате оцет или лимонен сок и сода за самун, с цел да почистите мивката и тя да е чиста и дезинфекцирана.

Шкафове

 шкафове

Дори в случай че постоянно избърсвате шкафовете, по дръжките им към момента остават и се натрупват солидно количество бактерии. Признайте си, по кое време за финален път сте почиствали усърдно тази зона? Ако към момента смятате, че шкафовете ви не са измежду най-замърсените, по-добре използвайте подобаващ препарат за разчистване на повърхности. От време на време е добре да ги почиствате обичайно както от вътрешната страна, по този начин и извън. 

Хладилник

 ледник

Хладилникът е едно от най-замърсените места в кухнята. Когато почиствате този обемист предмет, не забравяйте да изчистите добре и дръжката му. Често пъти я хващаме с мръсни ръце и по-късно забравяме да я почистим, което я прави едно от най-мръсните места в кухнята. Почистете и уплътнението - можете да извършите това с четка за зъби и почистващ препарат. Четката за зъби също ще помогне за това, защото ще почисти добре пукнатините.

Филтри от аспиратора

 аспиратор

Избърсването на праха от аспиратора не е задоволително. Когато чистите този апарат, не забравяйте да промените или почистите и филтрите. Поглеждането в аспиратора от време на време може да бъде травматично прекарване. А предварителната защита е по-добра от лекуването, тъй че почиствайте тази зона постоянно! Как да почиствате филтрите на аспиратора? Ето няколко стъпки за това:

1. Отстранете вентилационните отвори.
2. Кипнете вода в огромна тенджера.
3. Постепенно прибавете 1/4 чаша сода за самун към врящата вода.
4. В получения разтвор поставете вентилационните решетки, като от самото начало кипвате водата.
5. Задръжте ги за 60 секунди и наблюдавайте по какъв начин упоритата нечистотия изчезва.

Гъба за миене на съдове

Гъбата за миене на съдове е едно от най-лошите места, върху които се натрупват микроби. Върху нея могат да бъдат открити бактерии E.Coli и Salmonella! Сменяйте я постоянно. Правете го най-малко един път седмично.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР