За съжаление раят на мишките често пъти са нашите килери,

...
За съжаление раят на мишките често пъти са нашите килери,
Коментари Харесай

Опитните домакини знаят как да изгонят мишките, без да ги убиват

За страдание раят на мишките неведнъж са нашите килери, хамбари, къщи или хранилища.

Не обичаме да споделяме запасите си с мишки, по тази причина търсим способи да се отървем от тях. Не постоянно би трябвало да прибягваме незабавно до убийствени способи, коства си първо да се опитаме да обезсърчим натрапниците.
Как да изплашим мишките? Ето някои най-хубави практики.

 мишка

Пеене на мишката или въздържане с ултразвук

Научните проучвания потвърждават, че мишките пеят. Мъжките притеглят женските с песните си. Защото мишките пеят с ултразвук. Същият принцип се употребява и от електронните плашила. Този вид репеленти издават звуци, които ние не чуваме, само че за гризачите са сигнал за заплаха. Ултразвуците, предавани от гризачи в обстановка на боязън, експанзия или мъка, се употребяват за въздържане на мишки. Вредителят чува подобен тон и го възприема като сигнал, че различен субект е в заплаха, тъй че инстинктивно ще се опита да избяга от мястото, където животът му може да е в заплаха. Затова отговорът на въпроса " по какъв начин да се изплашат мишките " е: с ултразвук.

Не единствено ултразвукът е отговорът на въпроса по какъв начин да изплашим мишките, само че и тихите звуци, издавани от естествените врагове на нашите неканени посетители, могат да бъдат ефикасни за изгонването им от къщата, килера или килията. Звуци, имитиращи пълзящи котки или пърпорене на крила на прилепи, работят сносно в този случай.

 мишка

Някои хора, които не желаят да харчат пари за електронни средства за въздържане, изтеглят подготвени компилации от звуци от Интернет. Можете да опитате този способ, само че имайте поради, че високоговорителите на мобилен телефон или преносим компютър могат да изкривят звука, правейки тези способи за домашни мишки неефективни.

Друг способ с цел да се отървем от дребните досадници е да ги накараме да помиришат мента. Гризачите имат извънредно сензитивна миризма и се оказва, че етеричните масла, съдържащи се в ментата, са извънредно неприятни за тях. Достатъчно е да натрошите няколко листа от билката и да ги поставите наоколо, най-добре в гнездото на мишката. От това натрапниците бягат далеко.

Имайте поради, че миризмата на мента ще отслабне с течение на времето, тъй че с цел да бъде дейно това домашно лекарство за мишки, не забравяйте постоянно да заменяте листата с пресни, с цел да сте сигурни, че мишките ще не помнят пътя си към дома вечно.

 мишка

Домашните средства за мишки не са единствено мента. Друга миризма, която гризачите не понасят, е лавандулата. Така че, в случай че желаеме да се отървем от мишките от вкъщи си, коства си да аранжираме букети с тези цветя в него. Методът ще бъде още по-ефективен, в случай че намерим мише гнездо и сложим в него връзка лавандула. 

Можем да използваме същите средства, които използваме, с цел да се отървем от молците по облеклата, т.е. да купим лавандулови висулки или торбички с растение и да ги разпръснем в гнездата.

Домашни средства за мишки: оцет

Как можем да се отървем от мишките вкъщи, в случай че нямаме разполагаем мента или лавандула? Оказва се, че сходно на плодовите мухи и гълъбите – гризачите също ненавиждат миризмата на оцет. Така че можете да напоите парче плат с оцет или да поставите купа с тази течност в гнездото на мишката. Имайте поради, че миризмата на оцета бързо се изпарява, тъй че е добре да го сменяте няколко пъти.

Котка

 котка

Въпреки че може да е факсимиле, коства си да прибавим, че наличието на котка в къщата е ефикасен метод да изплашите мишките. Дори в случай че домашният любим е много ленив и не желае да ловува, самото му наличие: миризмата на котка, усетена от мишки, и мекият тон на лапите ѝ, може да са задоволителна причина, заради която мишката избира да избере мазето или плевнята на съседа, вместо да рискува да почине в устата на котето.

Куче

Всеки знае, че котките са натурален зложелател на мишките, само че и кучетата също могат дейно да ловуват гризачите. Сред породите, които са изключително положителни в лова на мишки са: дакел, немски пинчер и териер. Присъствието на куче ще бъде опасност за живота на натрапниците и ще ги прогони надалече.

Алуминиево фолио

Очевидно алуминиевото фолио също е дейно домашно средство за плашене на мишки от къщата. Използването на този способ е доста ефикасен, просто би трябвало да разпръснете части алуминиево фолио в разнообразни елементи на къщата. Той ще проработи, тъй като евентуално шумоленето, което фолиото издава, когато върху него стои мишка, е извънредно неприятно за гризача. Има и теории, че цветът на алуминиевото фолио също нервира дребните натрапници.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР