Всякакви варианти са на масата. Още нищо не е предрешено,

...
Всякакви варианти са на масата. Още нищо не е предрешено,
Коментари Харесай

`Петър Чолаков: Ако излезе заек от храста, ще е с втория мандат

Всякакви разновидности са на масата. Още нищо не е предрешено, не е предпоставено, само че даже експертният кабинет ще си е политически в очите на хората.

Това мнение изрази пред БНР доцент Петър Чолаков от Института по философия и социология към Българска академия на науките.

Бойко Борисов си остави вратите отворени във всички направления . Ясно даде да се разбере, че неговата обичана алтернатива е да си работи с ПП-ДБ, само че непосредствено сподели, че има и други варианти – да си работи с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия примерно. Бойко Борисов протегна ръка и към президента Радев. Вариантът евентуално ще бъде с втория мандат . Това е най-големият късмет, в случай че има нещо да се случва да излезе заек от храста , оттова ще излезе. Ще се търси някакъв тип експертно ръководство. Това ще бъде формулата. “

Хитростта на Борисов към този момент се прояви. Ситуацията и все още го устройва . Самият факт, че седнаха на една маса да беседват – тези, които преди една година го вкараха в пандиза, седнаха с него и станаха джентълмени, за по-добър вид той не би могъл и да си мечтае „, разяснява той в предаването „ Преди всички “.

Лакмусовият тест дали Борисов блъфира е диалогът за промяна в прокуратурата , счита доцент Чолаков.

„ Ако се окаже, че Борисов се дръпне обратно в последния миг, по никакъв метод това няма да навреди на неговата известност. Това гласоподавателите на ГЕРБ по никакъв метод няма да ги натъжи. Напротив – огромна част от гласоподавателите ще се присмеят на наивността на Политическа партия , негативът ще си остане за тях. Това е слабостта на този вид тактика – да чакаме да забележим дали Борисов блъфира, или не . “

 Томислав Дончев, Бойко Борисов и Десислава Атанасова на консултациите при президента Румен Радев Снимка: Българска телеграфна агенция

„ За какво сядат хората на една маса? Сядат нормално да употребяват нещо. Да употребяват власт. Бойко Борисов влиза в ролята на всеопрощаващия. Всичко това работи в негова изгода и не би трябвало да докара до негативи и срив в електоралната поддръжка. Напротив – за тези, които са седнали с него на масата, нещата не наподобяват изключително добре. За „ Възраждане “ обстановката е „ win – win . Ако има държавно управление – те ще играят контра, това идеално ги устройства, ще кажат – „ евроатлантиците се схванаха “. Ако има предварителни избори – също идеално ги устройва. Те са тези, които биха спечелили най-вече от всевъзможни разновидности “, означи в разбора си Чолаков.

Движение за права и свободи е съпротива „ към този момент “ , както заявяват, тъй като пред Борисов има и други разновидности. Ако бъдат „ изключени от баницата „, първоначално може да се понатъжат, само че защото напълно до скоро бяха пакетирани като модел ГЕРБ-ДПС , в този момент обстановката е в тяхна полза, уточни той.

Сядането на аварийна пейка за тях също доста добре работи, тъй като може да спомогне за излизането от политическа изолираност . “

„ И в живота с този, който те е предал, с него не сядаш на една маса. Този, който е предал, ще съобщи отново. Този, който е показал политическо коварство, ще го показва отново. Големият урок, обецата на ухото за партиите на смяната , трябваше да бъде присъединяване на Реформаторския блок във второто държавно управление на Бойко Борисов, когато ги употребява като смокинов лист “, сподели още Петър Чолаков.

Доц. Чолаков е песимистичен, че политическата рецесия може да бъде позволена, в случай че се образува краткосрочно ръководство, тъй като обстановката може да се окаже „ в същите остарели облекла наесен „, като за него оптимистичният вид са парламентарни избори през есента, а песимистичният – през юли.

Политическите бездомници стават от ден на ден в България , посочи доцент Чолаков, визирайкитези 60%, които не гласоподават, мъртвите души в изборните описи и гласуващите с „ Не поддържам никого “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР