Всеки от нас познава доста умни хора, които имат спестявания,

...
Всеки от нас познава доста умни хора, които имат спестявания,
Коментари Харесай

Защо умни хора с пари не стават бизнесмени: 7 причини

Всеки от нас познава много умни хора, които имат спестявания, задоволителен начален капитал и все пак в никакъв случай не стават предприемачи.

Има най-малко 7 съществени аргументи, най-вече психически, които мощно пречат за започване на лична предприемаческа активност.
 Снимка 580174
Източник:

1. Липса на мотивация

" Винаги съм мечтал да върша личен бизнес. Имам хрумвания, намерил съм пазарни ниши. Разполагам с нужните пари. Смятам, че ще съумея. Но не съм сигурен дали в действителност желая да потегли по този път. "

Често срещана алтернатива. Ако човек желае да седи на едно място, не желае да рискува, тогава той в никакъв случай няма да стане предприемач.

Без да има предпочитание, няма да има и деяние.
 Снимка 554142
Източник:

2. Страх от вдишване на риск

Дори законът споделя, че предприемачеството е активност, с която хората се занимават на своя отговорност и риск.

Нагласата на предприемача би би трябвало да е: " Не се опасявах да опитам, да тествам. Знам, че не мога да печеля доста за мен и наетите във компанията служащи. Съм сигурен, че всичките ми загуби ще се изплатят, в случай че пожертвам. И по този начин се случи "
 Снимка 348313
Източник:

3. Липса на връзки и потребни контакти

Трябва да съществува мрежа от потребни контакти и обществени връзки. Да имате лична среда. Да помагате на хората те да ви поддържат. Всичко това е значимо за захваналите се със лични бизнес инициативи. За самотниците и интровертните хора е по-трудно.
 Снимка 577517
Източник:

4. Страх от овакантяване на зоната ви на комфорт

Ако нищо не се промени в живота ви, тогава няма да има развиване. Ако продължите да вършиме това, което постоянно сте правили, да стоите закотвен в персоналната си зона на комфорт, няма да има напредък.
 Снимка 267384
Източник:

5. Нежелание да се наемат външни чиновници

Отначало можете без тях. Ако мащабите на вашата предприемаческа активност се уголемяват, ще ви трябват сътрудници. В това няма нищо неприятно, това е стъпка към развиване на вашия бизнес. Но на процедура, това е още един излаз от зоната ви на комфорт - по-сложна организация на работа и взаимоотношения в екип. Но си заслужава да се опитва, с малко повече старания и предпочитание може да се получи.

6. Психологическият вид

За меланхоличните хора е мъчно да вършат бизнес. Експертите ще кажат, че можете и би трябвало да работите върху себе си. Ако един път ви е направена преценка, че сте песимист, това не значи, че би трябвало да се примирите.
 Снимка 256894
Източник:

7. Неспособност за самоорганизация

Сериозна причина да не поемете пътя на предприемачеството е неналичието на нужната за предприемача самоорганизация. Но това може да се преодолее, в случай че имате предпочитание и целеустремено работите за превъзмогване на тази ваша уязвимост на характера.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР