Петпроцентен ръст на офертите за работа на месечна база отчита

...
Петпроцентен ръст на офертите за работа на месечна база отчита
Коментари Харесай

JobTiger: Почти половината обяви за работа – за туризма и търговията

Петпроцентен растеж на офертите за работа на месечна база регистрира пазарът на труда за месец април, оповестяват от кариерната компания JobTiger. С приближаване на туристическия сезон главен принос за позитивната статистика има бранш " Хотелиерство и ресторантьорство " с 11-процентно нарастване.
 Снимка 664050
Източник:

Другият обичайно водещ сегмент - " Търговия и продажби ", е оповестил 1200 (12%) работни позиции повече по отношение на март. Едноцифрен, само че въпреки всичко тренд нагоре се следи още в браншове като " Административни и обслужващи действия ", " Логистика и превоз " и " Производство ".

Април бележи и началото на позитивна смяна в предлагането на работни места на годишна база в множеството области. Въпреки обрисувалата се отрицателна наклонност през последните месеци, в този момент наред с хотелиерския отрасъл и търговията, повече експерти търсят фирмите в сфери като счетоводство и финанси, административни услуги, опазване на здравето и фармация, строителство, логистика и превоз.
 JobTiger регистрира 33% спад на обявите за IT експерти: Кои чиновници са по-търсени от тях?
JobTiger регистрира 33% спад на обявите за IT експерти: Кои чиновници са по-търсени от тях?

Новите разгласи за работа се усилват най-бързо в два български гарада, надалеч от столицата

Секторите " Производство ", " Маркетинг и реклама ", " Хотелиерство и ресторантьорство " и " ИТ " не престават да търсят по-малко чиновници. Като позитивна може да се регистрира обаче статистиката, че за първи път в границите на последната година в осведомителните технологии спадът е под 30%.

Анализът демонстрира и нищожно повишаване на предлаганите отдалечени позиции (100 повече), като съвсем половината (49%) са за ИТ бранша. Данните обрисуват също растеж по този индикатор в регионалните градове, като максимален е той за Бургас, Пловдив, Варна и Русе.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР