Владимир Путин спечели с над 87 на сто от гласовете

...
Владимир Путин спечели с над 87 на сто от гласовете
Коментари Харесай

`Путин остава на власт поне до 2030 г.

Владимир Путин завоюва с над 87 на 100 от гласовете президентските избори в Руската федерация.

От РИА Новости и ТАСС прецизират, че по данни на Централната изборна комисия при обработени 95 % от протоколите – за него са дали своят вот 87 цяло и 32 на 100 от гласовете.

По предварителни данни – за сегашния държавен са дали своя глас сред 88 и 95 на 100 от хората в определяните от управляващите като „ нови райони “.

Резултатите подсигуряват, че съветският президент ще остане на власт най-малко до 2030-та година.

В тирада нощес Владимир Путин сподели, че приоритет за страната му би трябвало да бъдат дилемите, свързани с наричаната от Москва „ специфична военна интервенция “ в Украйна.

По думите му, в бъдеще не е изключено да се стигне до пълномащабен спор сред Русия и НАТО, само че „ следователно светът ще бъде на крачка от Трета международна война, от която никой не е заинтригуван “.

Путин насочи и признателност към на руснаците, които отидоха да гласоподават, като сподели, че резултатът от президентските избори ще разреши на съветското общество да се консолидира и да стане по-силно.

В изявлението си от предизборния щаб Путин за първи път назова съветския опозиционер Алексей Навални по име. Президентът сподели, че малко преди „ печалното събитие “, както дефинира гибелта на Навални, „ едни сътрудници, не сътрудници от администрацията “, му споделили, че има концепция за замяна на Алексек Навални за пандизчии от западни страни и той се съгласил. 

Вчера многолюдни опашки – по апела на почитателите на опозиционера Алексей Навални – се извиха пред посолствата и консулствата на Руската федерация – в Берлин, Париж, Хага, Вилнюс, Истанбул и други градове по света – с плакати и възгласи против Владимир Путин.

По думите на съветския президент обаче проведеният против митинг от опозицията не е имал никакъв резултат.

Стотици съветски жители се подредиха по обед пред посолството на Руската федерация, където беше единствената изборна секция у нас.

Украински организации и Гражданско придвижване БОЕЦ проведоха митинг до посолството.

„ Няма и не може да има легитимност в тази реплика на избори. Това лице би трябвало да бъде изправено пред съда в Хага. Това би трябвало да реализираме, “ съобщи украинският президент Володимир Зеленски по адрес на Путин.

Тези избори не бяха „ нито свободни, нито почтени “, откакто Путин затвори едни от съперниците си, а на други попречи да аплайват, обявиха от администрацията на американския президент Джо Байдън.

Германското външно министерство дефинира вота в Русия като „ псевдоизбори “, а резултата – като предстоящ, поради цензурата и репресиите.

В Лондон външното министерство отбелязва, че с „ противозаконното осъществяване на изборите “ в окупираните елементи на Украйна съветското управление е демонстрирало, че не е заинтригувано от търсенето на мир.

Днес се навършват 10 години от анексирането на Крим от Руската федерация.

На днешния ден през 2014 година Путин подписа контракта за присъединението на Крим към Русия.

Тогава съветският водач съобщи, че не планира да завзема други елементи от Украйна.

Два дни по-рано – на 16 март 2014-а –  в Крим и Севастопол беше проведен референдум за статута на полуострова.

Москва отрича да е анексирала Крим –  съгласно формалната власт става дума за „ възобновяване на историческата правдивост “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР