Вдъхновени от социалните мрежи, изкарващи свои пари и с мечти

...
Вдъхновени от социалните мрежи, изкарващи свои пари и с мечти
Коментари Харесай

Генерация Алфа: Близо 90% от българчетата биха искали да работят за себе си

Вдъхновени от обществените мрежи, изкарващи свои пари и с фантазии за личен бизнес - това са българските деца от поколението " Алфа ", най-големите от които след единствено 4 години ще бъдат на пазара на труда. За техните привички и упования научаваме от резултатите от световно изследване на Visa, което включва и нашата страна.

У нас онлайн са интервюирани 500 деца на възраст сред 8 година и 14 година Повече от половината от тях (57%) през последните 12 месеца са правили действия в семейството и отвън него, за които в подмяна са получавали пари. Цели 12% от 14-годишните са продавали артикули онлайн, като най-често за задачата са били употребявани обществените мрежи.
 Поколението Z не са мързеливи, те просто имат потребност от поддръжка
Поколението Z не са мързеливи, те просто имат потребност от поддръжка

Поглед от вътрешната страна на казуса с " тихото овакантяване " измежду младите служащи

Една четвърт от гимназистите избират да заплащат или с карта (19%), или с мобилен портфейл (6%), само че тези способи не са непознати и за най-малките в извадката.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

Цели 88% от децата споделят, че желаят да имат личен бизнес или най-малко да имат " странична работа ", до момента в който единствено 4% желаят да работят за някой различен - това е по-висок резултат от междинното за света. Авторите на проучването означават, че ентусиазмът е максимален при 8-годишните и понижава при по-големите.

В същото време, те са безапелационни: " Ако тези упования се изпълнят, поколението " Алфа " има капацитета през идващите пет до 10 години изцяло да трансформира метода, по който бизнесите и общностите ще действат ".

Около две трети от интервюираните желаят да станат спестовни възрастни - да заделят половината или повече от извоюваните си пари.

" Деца на цялостно работно време ": Защо хиляди млади китайци остават при мама и тате

Близо половината млади поданици на страната са на процедура безработни

Основен източник на ентусиазъм за поколението " Алфа " са обществените мрежи и основателите на наличие (59%), следват диалозите с другари (50%) и рисуването или писането (48%). На децата не им липсва самочувствие, като 51% се дефинират като по-креативни от родителите си.

Затова и не е изненада, че действителният трудов опит не се регистрира като най-ценен по пътя до мечтаната бъдеща работа - изпреварват го онлайн образованието и обществените мрежи. Цели 38% от децата имат вяра, че точно тези платформи ще са част от бъдещата им работа. Следват информационните технологии и изобретателният програмен продукт.

Една трета от 14-годишните са на мнение, че изкуственият разсъдък би бил основна част от работата им.

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,,,
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР