Външният министър на Гърция Никос Дендиас планира в неделя да

...
Външният министър на Гърция Никос Дендиас планира в неделя да
Коментари Харесай

Външният министър на Гърция планира днес да посети Одеса

Външният министър на Гърция Никос Дендиас възнамерява в неделя да посети украинския град Одеса, написа „ Катимерини “, съобщи БГНЕС.

Посещението зависи от обстановката по отношение на сигурността там и може да бъде анулирано, в случай че тя бъде счетена за прекомерно рискова, съгласно репортаж на телевизия Skai.

Ако визитата се състои, то ще включва и филантропична помощ.

Дендиас беседва в петък за визитата и нужните ограничения за сигурност с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба и Петер Маурер, президент на Международния комитет на Червения кръст.

Дендиас възнамерява да се срещне с украински управляващи в града и представители на етническата гръцка общественост там. В Одеса има мощно гръцко наличие от хилядолетия. Дендиас също възнамерява да посети музея на Filiki Etaireia (Общество на приятелите), тайното общество, учредено в Одеса през 1814 година и което изигра решаваща роля при експлоадирането на гръцката война за самостоятелност от 1821-29 година против Османската империя. В последно време музеят е затворен.

Гръцкото държавно управление също е мощно заинтригувано от ориста на доста по-голямата етническа гръцка общественост в Мариупол и отварянето на филантропичен кулоар към източноукраинския град. Франция и Турция също работят в тази посока.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР