До момента русенци от 373 жилища са кандидатствали за целево

...
До момента русенци от 373 жилища са кандидатствали за целево
Коментари Харесай

10 блока са подали документи за финансиране на паспорти

До момента русенци от 373 жилища са кандидатствали за целево финансиране

Община Русе продължава поддръжката по Програма „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд-етап I “. Към момента 10 блока (общо 373 жилища) са подали документи за целево финансиране от страна на Община Русе (осигурени 1 милион лева).

Средствата са за правене на механически паспорт и енергийно проучване на постройката. Това излиза наяве от доклада на кмета в сектор „ Икономика и интернационално съдействие “ през отминалата седмица.

Финансовата рамка за енергийната успеваемост по тази стратегия за Русенска област е 50 милиона лв..

При утвърдено планово предложение предоставените средства ще се възвръщат от полученото финансиране по процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд - стадий I " (Процедурата) по Национален проект за възобновяване и резистентност на Република България. В случай че кандидатстващата постройка не бъде утвърдена за финансиране по горепосочената процедура, получените средства следва да бъдат върнати на Община Русе в период до 12 месеца от влизане в действие на решението за отвод от финансиране по процедурата.

Предвижда се интензитетът на безвъзмездната финансова помощ да е 100% от допустимите разноски и набирането на планови оферти да завърши до 31.05.2023 година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР