В сградата на бургаската ул. Хан Аспарух“ №36 обаче ще

...
В сградата на бургаската ул. Хан Аспарух“ №36 обаче ще
Коментари Харесай

Бившият кмет на Приморско д-р Димитър Германов се завръща – вижте къде

В постройката на бургаската ул. „ Хан Аспарух “ №36 обаче ще завари патова обстановка сред двама съперници за същия пост

Броени часове, откакто затвори вратата на кметския кабинет в Община Приморско, доктор Димитър Германов още веднъж влиза в остарелия си кабинет. Няма неточност.

След 12 години на изборна работа в родната си община, ветеринарният лекар се завръща още веднъж в своето професионално занятие. Току-що изпълнителният шеф на БАБХ Светлозар Патарински е подписал заповедта за назначението на доктор Германов като шеф на Областната дирекция по сигурност на храните в Бургаска област. Затова заяви чудесно информиран източник на Флагман.бг от ведомството на Патарински, който е разпознал тогавашния си сътрудник да излиза от кабинета на шефа в положително въодушевление и с директория в ръка.

„ Да, информацията на Флагман.бг е вярна “, сподели сбито доктор Германов и удостовери, че към този момент пътува назад. Още на следващия ден той ще бъде в остарелия си кабинет на ул. „ Хан Аспарух “ №36. Законът, във връзка с доктор Германов, е пределно явен – работното му място на тази държавна служба трябваше да бъде непокътнато, до момента в който той изпълняваше уговорките си на изборната служба кмет. Не се знае на следващия ден обаче кой ще посрещне новия остарял шеф, тъй като де юре  Бургаската дирекция все още има двама шеф и. И двамата претендират, че другият е нелегитимен.

На 1 юни т.г., в деня, в който застъпи новото държавно управление, с министър-председател Николай Денков, шефът на БАБХ в Бургас доктор Георги Митев бе стремително отхвърлен, а против него стартира дисциплинарно произвеждане – по каква причина не е ясно и до ден сегашен.

Едновременно с отстраняването на доктор Митев, новият шеф на БАБХ тогава назначи на поста в Бургас счетоводителя на самата дирекция Любимка Вълкова. Името й и през днешния ден попада в формалния уебсайт на БАБХ като шеф на Областната дирекция на БАБХ в Бургас. И все още доктор Георги Митев не е уволнен и е във висящо състояние.

През юли т.г. Земеделският министър Кирил Вътев сподели, че повода за отстраняването на доктор Митев били установени нарушавания в одитен отчет за интервала 1.01-31.12.2022 г.Това стана от трибуната на Народно събрание в отговор на запитване на четирима народни представители от „ ПП-ДБ “.

Междувременно обаче отстраненият шеф на ОД на БАБХ Бургас доктор Митев апелира заповедта пред Административен съд в Бургас, като и към сегашния миг правосъдното произвеждане е висящо.

Ситуацията в Бургас в действителност е патова. Любимка Вълкова по всяка възможност ще се задоволи още веднъж със остарелия си пост на счетоводител, само че доктор Митев би могъл да има обосновани искания. За него доктор Германов би трябвало да обезпечи пост, който да дава отговор освен на трудовия му стаж, само че и на ранга, който е заемал към този момент 9 години като шеф.

„ Няма да разясня и няма да преча. Имам достолепие “ , сподели в резюме доктор Митев. Той не посочи дали ще се завърне в частния си ветеринарен кабинет или би приел да оглави Областна дирекция надалеч от Бургас – с овакантенно място за шефа. Подчерта обаче, че има потребност от отмора на този стадий.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР