Предстои ремонт на съществуващия кей преди сезона Кметът на Приморско

...
Предстои ремонт на съществуващия кей преди сезона Кметът на Приморско
Коментари Харесай

Кметът на Приморско иска новото пристанище да се строи и стопанисва от Общината

Предстои ремонт на съществуващия пристан преди сезона

Кметът на Приморско Иван Гайков има упоритост Общината да построи и стопанисва новото пристанище. Екипът му интензивно работи по реализирането на дълго чакания план. 

„ Пристанищата са приоритет за всяка една черноморска община. Още преди изборите, а и по-късно, ние поехме ангажимент да създадем всичко допустимо в границите на този мандат да се осъществя тази наша фантазия. Работим по два плана – единият е за ремонт на съществуващото пристанище, който ще обхване административната постройка и възстановяване на инфраструктурата. Вторият план, по който сме кандидатствали и чакаме утвърждение от Министерството на финансите, е за проучване и планиране построяването на вълноломна стена, която ще даде опция за отделяне на ново пристанище, което ние с общински средства ще изградим “, изясни пред Флагман.бг Гайков. 

Той е срещу търсенето на външен вложител или смесено сдружение на акционерен принцип да стопанисва оборудването. 

„ През годините тези сдружения са оставили своя отрицателен отпечатък, даже с положителни хрумвания, резултатът е налице. Затова напълно диря способи пристанището да бъде общинско. Ние да сме регулаторът “, добави Гайков. 
Старото пристанище ще претърпи козметичен ремонт още преди началото на летния сезон. Ще бъде сменен хелингът. „ Поели сме ангажимент пред риболовците, ще го създадем по-полегат. Сега стартира рибарския сезон, започват и надпреварите, извънредно належащо е за безвредното прекосяване “, сподели още кметът на Приморско. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР