В правилното почистване на повърхностите има повече наука, отколкото изглежда.

...
В правилното почистване на повърхностите има повече наука, отколкото изглежда.
Коментари Харесай

Как най-добре да почистим различни повърхности?

В вярното разчистване на повърхностите има повече просвета, в сравнение с наподобява. Най-добрият метод да извършите поддръжката и почистването на вашата къща или офис е първо да познавате другите типове повърхности, тъй като всяка една от тях изисква друг артикул.

Освен това другите места на пода, който ще почистим, също се почистват по друг метод. Зоните с по-голям трафик /коридор например/ изискват доста по-задълбочено разчистване. И не е едно и също разчистване на вътрешен под от този, изложен на външни въздействия /например пода под козирката на входната врата/.

Структурата и съставът на подовете оказват огромно въздействие върху степента на струпване на замърсявания и напъните за почистването им. Подовете с по-порьозни или груби текстури са доста по-склонни да събират прахуляк. От друга страна, подовете с плочки или полираните повърхности ви разрешават да го почистите доста по-бързо и комфортно.
Оцет и сода за самун против наслойка, чай за чисто огледало
Агресивните почистващи препарати имат своите последствия върху нас. Техните миризми са доста мощни, съдържат нездравословни химикали и повреждат...
Прочети повече
В взаимозависимост от типа на подовата настилка – керамични, каменни, ламинат, паркет, мрамор, теракота, местоположението - ние ще използваме разнообразни артикули и способи за разчистване.

Бетонът да вземем за пример е шуплест материал, в който елементарно се вгражда нечистотия. Ето за какво се нуждаете от пласт запечатващ артикул, който предотвратява проникването на нечистотия, с цел да нанесете по-късно самогланциращ артикул.

В случай че ви се постанова да почиствате керамични подове е по-добре да употребявате неабразивни артикули, с цел да не повредите повърхността. Те би трябвало да възстановят естествения искра, без да повреждат повърхността.

При ламинираните подове количеството на продукта е доста значимо, като малко количество вода и артикул са изцяло задоволителни за за разчистване. Това е една от повърхностите, която най-лесно се почиства.
Най-лесният домакински трик за разчистване на фугите
Плочките сами по себе си не са сложни за разчистване, само че при тях най-уязвимото и досадно място обаче са фугите, където постоянно се събира...
Прочети повече
Дървото /всички паркети са направени от дърво/ е доблестен и шуплест материал, заради което не би трябвало да употребявате доста вода и да употребявате характерни и леки артикули. Най-добрият метод да почистите тези повърхности е първо да ги претриете с доста леко навлажнен и мек плат, а за финото разчистване да употребявате прахосмукачка с цел да премахнете останалата невидима прахуляк, песъчинки и всичко, което може да ги надраска, и едвам по-късно да употребявате подобаващите артикули. Този тип настилка е по-труден за разчистване и може да ви се наложи да повторите процедурата няколко пъти.

Най-добрият метод за разчистване на килими и мокети е като ги почиствате с прахосмукачка със специфични машини и постоянно премахвате праха и мръсотията. Може също по този начин да употребявате леко навлажнена четка с мек косъм, която авансово е натопена в съд с вода и препарат.

Мраморът може да бъде доста елементарно измит единствено с вода и препарат.

 

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР