Хората често изхвърлят различни предмети и продукти в канализацията, без

...
Хората често изхвърлят различни предмети и продукти в канализацията, без
Коментари Харесай

Никога не изхвърляйте тези неща в канала, ще си създадете много проблеми!

Хората постоянно изхвърлят разнообразни предмети и артикули в канализацията, без да мислят за следствията. Знаете ли кои от тях не би трябвало да попадат там? Препоръчваме да прочетете този лист и да го запомните. Вижте кои са отпадъците, които не би трябвало да изхвърляте в канала и последствията от тази активност.

1. Ориз и макарони

Тези хранителни артикули имат способността да всмукват непотребната влага. И затова да усилят своя размер. Въпреки всичко, те имат потребност от повече време, с цел да се разградят във водна среда. Това може да докара да задръстване на тръбите.

2. Яйчени черупки

Хората мислят, че в случай че натрошат яйчените черупки и ги изхвърлят в канала, те няма да заседнат в него. Но това не е напълно по този начин. Малките части могат да се прилепят едно към друго и да образуват друго по-голямо, което да докара до задръстване.

3. Брашно

Комбинацията от вода и брашно основава лепкава примес. Тя може да полепне по стените на канала или да притегли други боклуци и да докара до неговото задръстване.

4. Лекарства

Някои хора мислят, че медикаментите могат да се разтворят във вода, по тази причина ги изхвърлят в канализацията. Но това не е вярно. Лекарствата не се разтварят във вода, те я замърсяват. Водните филтри могат да отстранен множеството микроорганизми, само че към момента не съществува подобен, който да пречисти водата от замърсяванията с медикаменти.

5. Косми

Това е една от най-често срещаните аргументи за задръстване на канализацията в банята. Засяга най-вече хора, които имат дълга коса. Когато космите попаднат в канала, засядат в него и образуват топка. Тя служи като мрежа за хващане на други боклуци. Така че идващият път, когато почиствате четката за коса, не забравяйте да изхвърлите космите в кошчето. И още нещо - пробвайте се да решите косата, преди да вземете душ, с цел да намалите попадането на косми в отходните тръби.

6. Стикери от плодове и буркани

Дори да са прекомерно дребни, те би трябвало да бъдат изхвърлени само в кошчето за отпадък. Основният проблем тук е, че стикерите могат да се прикрепят към стените на канала, поради съществуването на лепило по тях. Освен това те са направени от материал, който има потребност от повече време, с цел да се разгради във водата.

7. Строителни боклуци

Никога не изхвърляйте строителни боклуци в канализацията. Това важи както за дребните части, по този начин и за прахообразните частици. Големите боклуци образуват задръстване, а дребните се наслагват по стените и водят до още по-сериозни проблеми.

8. Кондоми
Майстор ми сподели по какъв начин вечно да се отърва от гадната миризма в хладилника
Ако сте не запомнили да изхвърлите в точния момент развалени храни, или такива с изтичащ период, то миризмата в хладилника ви е обезпечена. А тя е...
Прочети повече
Кондомите не се разтварят във вода. Това е по този начин, тъй като са направени от латекс. Те се разтягат и засядат в канализацията. Това може да докара до тяхното напълване с вода, въздух и боклуци. И затова - до поява на по-сериозни проблеми.

9. Фасове

Фасовете са направени от синтетичен материал, който може да всмуква влагата и да усили своя размер. Най-лошата част е, че той в никакъв случай не се разгражда. Освен това фасовете съдържат нездравословни субстанции, които могат да замърсят водата.

10. Женски артикули за хигиена

Всеки знае, че те са предопределени за попиване на влагата. Женските артикули за хигиена могат да усилят своя размер, което да докара до задръстване на канала.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР