В последния ден на Глобалната инициатива на президента Бил Клинтън,

...
В последния ден на Глобалната инициатива на президента Бил Клинтън,
Коментари Харесай

Тихомир Каменов възнамерява да дари 1 милион лева за създаването на фондация Мама и Аз

В последния ден на Глобалната самодейност на президента Бил Клинтън, събрала в Ню Йорк водещи бизнес организации, държавни глави, нобелови лауреати и неправителствени водачи, българският бизнесмен Тихомир Каменов разгласи желанието си за основаване на фондация ‚Мама и Аз ".

Главната цел е да бъдат подкрепени диагностиката и лекуването на майки и деца, включително затруднения и редки болести, непокрити от наложителното здравно обезпечаване или доброволното здравно обезпечаване в България. Друга значима задача на фондацията ще бъде поддръжка на млади български лекари с изявени научни ползи да специализират във водещи международни центрове за майчино и детско здраве в Съединените щати и Европа. (новина в развитие)

Глобалната самодейност на Бил Клинтън започва още през 2005 година, като ръководителят на фирмената група на Търговска Лига е сред учредителите. Каменов получава персонална покана от американския президент, а двамата се срещат още през 1994 година и неотлъчно споделят общи полезности. До през днешния ден членовете на самодейността са осъществили повече от 3700 плана, трансформирали живота на над 435 милиона души допълнително от 180 страни.

Посветени на публични дела, фирмите на българския бизнесмен, който в никакъв случай нищо не е приватизирал, съумяват към този момент повече от три десетилетия да трансформират обществото. Фирмената група работи в мощно конкурентна среда за повишение качеството на здравните услуги и удължение на живота посредством възстановяване достъпа на българските пациенти до високотехнологично опазване на здравето.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР