В онлайн пространството се завъртя нов опит за фишинг измама,

...
В онлайн пространството се завъртя нов опит за фишинг измама,
Коментари Харесай

Всички клиенти на банка ДСК са предупредени за този мейл за парите им

В онлайн пространството се завъртя нов опит за фишинг машинация, като в основата е огромна родна банка. 

Отново по познатата скица консуматори получават в електронните си пощи мейл, в който се сигнализират клиентите на банката, че поради зачестили хакерски атаки се постанова актуализация на ограниченията за сигурност, съобщи Блиц.

В познатия жанр лъжливото известие сигнализира, че има избран период за деяние, другояче ще последва блокиране.

Както и при други сходни злонамерени мейли, по този начин и тук, известието е изпратено от частен мейл, който няма нищо общо с финансовата институция. Също по този начин е и вграден " бутон ", който евентуално води до " огледален уебсайт ", от който да се откраднат данните ви.

Логoто на банката обаче е поместено, с цел да се имитира достоверност на известието.

Припомняме, че в интернет пространството постоянно се появяват сходни лъжливи известия, а чиновници на ГДБОП и банките постоянно приканват за зоркост и че в никакъв случай не се изисква от клиентите да дават персонални данни в мейли.

Ето и самото лъжливо известие:



 

Уважаеми клиенти,

Ние в Банка ДСК ценим Вашата сигурност и отбраната на персоналните Ви данни. С възходящата опасност от хакерски атаки, ние непрекъснато актуализираме нашите ограничения за сигурност, с цел да подсигуряваме, че Вашите финансови активи са защитени.

С наслада Ви оповестяваме за последната актуализация в нашата политика за дискретност. От този миг нататък, всички клиенти са задължени да прибавят в допълнение средство за авторизация в техните сметки. Това е належащо за Вашата отбрана и ще способства за предотвратяването на злоумишлен достъп.

Моля, бъдете осведомени, че имате период от 24 часа след приемането на този имейл, с цел да добавите спомагателното средство за авторизация към Вашия акаунт. В противоположен случай, достъпът до Вашия акаунт, ще бъде краткотрайно стеснен.

Натиснете тук, с цел да завършите актуализацията.

Благодарим за Вашето схващане и подпомагане!

С почитание,
Екипът на Банка ДСК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР