Установеният от Русия губернатор на Запорожка област издаде указ на

...
Установеният от Русия губернатор на Запорожка област издаде указ на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Указ на Путин за окупираните територии може да се окаже провал

Установеният от Русия губернатор на Запорожка област издаде декрет на 17 април 2024 година, от който излиза наяве, че Русия приготвя нужната инфраструктура и ограничения за образуване на наборна военна работа в окупираните от Русия региони на региона. Това написа в ежедневния отчет на разузнаването на английското Министерство на защитата, обобщение от който е оповестено в обществената мрежа " X ".

Това ще бъде първото набиране на младежи за военна работа в тази краткотрайно окупирана територия след противозаконното й анексиране от Русия през септември 2022 година. Експертите допускат, че Русия вижда тази мярка като метод за облекчаване на потребностите на съветските въоръжени сили за спомагателен личен състав в поддръжка на военните им старания.

Въпреки това, резултатът от указа евентуално ще бъде стеснен, защото забележителна част от популацията на Запорожие към този момент е напуснало района. Например, в Мелитопол, най-големият град в Запорожие под съветски надзор, е останало единствено 40% от предвоенното население, като половината от тях са етнически руснаци, които са получили работа в града.

Този декрет също е част от по-широка акция на съветските управляващи във краткотрайно окупираните територии да принудят популацията да одобри съветското ръководство. Това е в сходство с опитите жителите на района да вземат паспорти на Руската федерация и да са дали своят вот в последните съветски президентски избори. Кремъл продължава да преследва безмилостно политика на русификация във краткотрайно окупираните територии на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР