Украинският енергиен министър Герман Галушченко коментира последиците от масираните руски

...
Украинският енергиен министър Герман Галушченко коментира последиците от масираните руски
Коментари Харесай

Русия е нанесла щети за над 1 млрд. долара на украинската енергетика

Украинският енергиен министър Герман Галушченко разяснява последствията от масираните съветски офанзиви против украинската енергийна инфраструктура през последните месеци.

" Днес приказваме за загуби от над един милиард $ . Но офанзивите не престават и е явно, че вредите ще нарастват ", цитира " Укринформ " Галушченко.

По думите на министъра вследствие на масираните офанзиви главните вреди са нанесени на топло- и водноелектрически уреди, както и електропреносните системи . В същото време не престават ежедневните офанзиви против разнообразни типове енергийни уреди с дронове, балистични ракети или артилерия, означи Галушченко.

" Днес системата е постоянна, само че обстановката е много комплицирана ", сподели министърът и означи, че топлото време оказва помощ на обстановката.

В същото време в някои райони, по-специално в Харков, който е обект на всекидневен съветски обстрел, са в действие ограничавания на електроподаването.

Украински енергетици оповестиха, че офанзиви с съветски балистични ракети са развалили половината от енергийната система на Украйна.

Председателят на Управителния съвет на " Укренерго " Володимир Кудрицки означи, че заради забележителните по размер вреди на топло- и водноелектрическите централи, дефицитът на електрическа енергия в украинската енергийна система ще се усеща в продължение на доста месеци.
 Русия нападна централи в по-слабо предпазени региони на Украйна
Русия нападна централи в по-слабо предпазени региони на Украйна

Някои централи няма да може да бъдат възобновени до зимата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР