Уебинар на тема Как градовете посрещат украинските деца – бежанци:

...
Уебинар на тема Как градовете посрещат украинските деца – бежанци:
Коментари Харесай

Бургас представи България в уебинар на UNICEF и EUROCITIES

Уебинар на тематика „ Как градовете посрещат украинските деца – бежанци: Преход към дълготрайна тактика за интеграция “ показа опита на 5 европейски града в процеса на приемане, акомодация и социализиране на украински деца след началото на спора сред Русия и Украйна.

Събитието бе проведено от UNICEF и EUROCITIES, които сплотяват напъните си в посока устойчива поддръжка за най-уязвимите в тази изключителна обстановка: децата.

За лектори в уебинара бяха поканени представители на общински звена в Кутаси (Грузия), Краков, Гьотеборг, Бургас и Мадрид, а тяхна виртуална аудитория бяха над 50 делегати от градове и организации в цяла Европа. От страна на УНИЦЕФ срещата бе координирана от Франческа Лазарони, а Лиа Барезе и Катарина Банберг (в качеството си на модератор на уебинара) представляваха организацията EUROCITIES (Евроградове).

Бургас получи лична покана за присъединяване измежду всички градове от страната. Работещите ограничения и сполучливи практики на Община Бургас в процеса на интеграция на бежанците от Украйна явно са създали усещане на международните организации. Доказателство за това е Споразумението за съдействие (Memorandum of Understanding), което следва да бъде подписано сред Детския фонд на Обединените Нации (UNICEF) и Бургас. Освен това сме пълновръстен член на организацията на Европейските градове EUROCITIES от 2004 година насам. Политиките на Бургас в посока приемане и интеграция на украински деца – бежанци бяха показани от шефа на Младежки интернационален център Мария Салабашева. Пълен запис на уебинара с презентациите на градовете участници и експертните отчети на Алберто Музати и Мартина Томич – Латинак от UNICEF ще бъде качен през идващите дни в формалния YouTube канал на EUROCITIES.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР