Тя не е просто певица и текстописец, тя е един

...
Тя не е просто певица и текстописец, тя е един
Коментари Харесай

Какво се крие зад усмивката на една от кралиците на музикалната сцена на 21 век

Тя не е просто певица и текстописец, тя е един от поетите в поп културата
Несъмнено доста от новопоявилите се гласовити тийн идоли съумяват да завоюват сърцата на почитателите. Но няма да съумеят да засенчат виртуозите от " остарялата школа " на музикалната промишленост, измежду които е и нашата героиня - обичаната от милиони Адел.

Тя не е просто певица и текстописец, а се трансформира в един от поетите на музикалната сцена. С гласа си и текстовете си споделя истории, които раздрусват съзнанието и проникват в душата. А и са супер за слушане в колата, кухнята, хола и банята...и това потвърждават милионите продадени копия на албумите ѝ и десетките награди.
Адел Лори Блу Адкинс и детството без татко
Иконата, чието цяло име е Адел Лори Блу Адкинс, е родена на 5 май 1988 година, в Лондон. Определя майка си, Пени Адкинс, като много артистична персона, само че единствено фен на музиката. Била е едвам на 18 години, когато е родила бъдещата звезда, която остава и нейно само дете. Баща ѝ, Майк Евънс, ги напуща, когато Адел е доста дребна, певицата дълго време не може да му елементарни, а той се пробва да поддържа контакт с щерка си до тийнейджърските ѝ години, досега, в който проблемите му с алкохола и отчуждението се задълбочават и връзките им се утежняват още повече. Но това не пречи на майка ѝ да я отгледа прелестно и да предизвиква щерка си да изследва света.

През 2021 година Адел описа пред Vogue, че е намерила сили да елементарни на Евънс, малко преди той да загуби борбата си с рака. Разводът с някогашния ѝ брачен партньор, Саймън Конецки, оказал помощ на певицата да отвори очите си, че е пристигнал момента, в който би трябвало да се помирят.  " Знам, че ме обичаше и в действителност се помирихме, преди да почине. Пуснах му моя албум единствено седмица преди да си замине, през Zoom, споделя тя.
Звезден път посипан с десетки награди
Кариерата на изпълнителката бележи началото си от...MySpace. В изявлението " 73* questions with Adele " на Vogue, споделя, че през 2006 година, неин другар е качил видео, на което тя пее, в обществената мрежа. То набира известност и малко по-късно я връхлетява предложение за контракт от звукозаписното студио XL Recordings.

През есента на 2007 година, Адел пуска първия си сингъл " Hometown Glory ", който незабавно я прави известна и певицата към този момент се радва на доста по-широка аудитория. През декември същата година печели първата си премия, с която BRIT Awards я отличават като един обещаващ гений. През кариерата си тя печели още 11 статуетки от влиятелните английски награди.
 Адел, 2007 година
Адел, 2007 година
Снимка: Getty Images
Дебютният албум на Адел -  " 19 ", се появява на бял свят през 2008 година Любопитен факт за студийните " деца " на певицата е, че те са просто цифри. 

Следващата година носи на певицата първите ѝ две награди " Грами " от общо 16 " грамофончета ". И 21-годишната певица се прибира у дома като горделив притежател на две награди за " Най-добър нов реализатор " и " Най-добро женско поп вокално осъществяване ".

Адел издава своя втори студиен албум " 21 " през 2011 година, който също се трансформира в международна сензация. Каква изненада. Той ѝ носи цели 6 награди " Грами ", 3 " Американски музикални награди " и още 2 награди BRIT. По време на този интервал, публиката се радва на едни от най-популярните ѝ шлагери, които са трайна диря в кариерата ѝ, в това число сингъла " Rolling in the Deep ", който има главозамайващите 2.5 милиарда гледания в YouTube. Част от " 21 " са и общоизвестните " Someone Like You " (2.1 милиарда гледания) и " Set Fire to the Rain ".

През 2012 година, певицата пуска песента " Skyfall ", от кино лентата Skyfall - 23-тия от поредицата за най-известния сътрудник на английското разузнаване, а точно Джеймс Бонд, изигран от Даниел Крейг. Тя носи на гласовитата Адел премия " Оскар ", в категорията " Най-добра ария ", като това е единствената статуетка, връчена от Академията, която тя има за момента.

Следва тригодишна пауза, която завършва с гръм и тропот през 2015 година, когато Адел опустошава всякаква конкуренция с албума " 25 " и сингъла си " Hello ", който сега е с цели 3.1 милиарда проявления.

Той също ѝ носи влиятелна премия. Каква? Точно по този начин - " Грами ". Когато одобри статуетката си, певицата направи отпратка към несполучливите връзки сред нея и татко ѝ. Тя благодари за всичките си триумфи на мениджъра си Джонатан Дикинс, който сподели, че обича като татко.

" Обичам те като татко. Обичам те, ужасно доста! Всъщност аз не обичам татко си. Но те обичам по този начин, както бих обичала татко си ", съобщи тогава Адел.

След шлагера " Send my love (To your new lover) ", иконата още веднъж " изчезва " за 5 години. Завръща се през 2021 година с албума " 30 ", а най-известната ария е от него е " Easy On Me ". Преди 2 години, тя разкри в " Шоуто на Греъм Нортън " за какво " потъва вдън земя " след всеки албум. Певицата изясни, че по този метод се презарежда и отделя време за по-пълноценна работа, за околните си и себе си.
" Събиране на парченцата " след развода
През 2011 година, Адел намира любовта в лицето на Саймън Конецки, човек предан на благотворителността, а на идната година се ражда и плода на тази обич - сина им Анджело. Двойката се дами през 2018 година, само че една година по-късно се разделят и Адел подава документи за бракоразвод, който е финализиран през 2021 година. След раздялата им, Адел признава, че се е чувствала изгубена. През цялото време си е мислила, че познава себе си. Оказало се, че не е тъкмо по този начин.

" Никой от нас не е направил нищо неприятно. Никой от нас не е наранил другия или нещо сходно. Исках синът ми да ме види в действителност обичаща, както и да бъда обичана. Това в действителност е значимо за мен ", споделя тя.

Но искрата на любовта още веднъж пламва. Вече повече от 2 години е в щастлива връзка със спортния сътрудник Рич Пол. Двамата загатнаха за сантиментални връзки още през 2021 година, само че направиха дебюта си като двойка много по-късно.
Физическата промяна на Адел
Във времена, в които апелите " body positivity " са на фундамент, Адел остави целия свят с отворена уста откакто смъкна над 45 кг и се появи с главозамайваща визия. През 2021 година, тя за първи път показа на какво се дължи тази промяна. И на инат на всички диетолози, тя съобщи, че не е разчитала на ограничаващи диети, а най-вече е заложила на тренировките с тежести.
 Снимка: Getty Images
По време на изявление с Опра Уинфри, тя споделя, че през цялата ѝ кариера нейното тегло е било водеща тематика. Но в никакъв случай, не е изпитвала потребност да отслабва. Била е уверена в кожата си преди, уверена е и в този момент.  " Фитнесът се трансформира в моето персонално време. Осъзнах, че когато упражнявах, не изпитвах никакво безпокойствие. Никога не е ставало дума за намаляване " разкрива тя пред " Vogue ".
" Не! " на алкохола
Неколкократно английската икона е разказвала за алкохолната си взаимозависимост, само че и по какъв начин е съумяла да се овладее в точния момент. Отново пред Опра, тя споделя, че е спряла да пие, с цел да опознае себе си. Променила се след развода си със Саймън Конецки, прекарвайки доста време сама, в компанията само на личните си усеща.  " Спрях да пия. Това е един страховит метод да опознаеш себе си. Просто да пиеш вода и да бъдеш изцяло изтрезнял ", безапелационна е тя.
Какво следва?
Въпреки че Адел обича да прекарва време у дома и по думите ѝ - излиза единствено, когато ѝ се постанова, в името на общото богатство, това лято тя ще пътува чак до Европа. Звездата ще изнесе 4 концерта в Мюнхен на 2, 3, 9 и 10 август. Щастливото събитие за почитателите на певицата се случва 8 години след последното ѝ турне из Европа. Според нея, това ще е прелестен метод да прекара лятото си. В началото на годината, по време на едно от участията си в Лас Вегас, тя разкри, че има предпочитание да провежда международно турне, само че това ще се случи едвам когато е подготвена със идващия си албум.

На нас ни остава единствено да чакаме. Побързай, Адел!
 Снимка: БТА/AP
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР