Туристическият апарат Титан, собственост на американската компания OceanGate Expeditions, изчезна

...
Туристическият апарат Титан, собственост на американската компания OceanGate Expeditions, изчезна
Коментари Харесай

Семейство Симпсън предсказа трагедията с Титан преди 17 години


Туристическият уред " Титан ", благосъстоятелност на американската компания OceanGate Expeditions, изчезна по време на спускането до останките на " Титаник " на 18 юни. На борда бяха петима души - 58-годишният английски милиардер и откривател Хеймиш Хардинг; роденият в Пакистан 48-годишен бизнес магнат Шахзада Давуд и 19-годишния му наследник Сюлейман, и двамата са английски граждани; 77-годишния френски океанограф и специалист по " Титаник " Пол-Анри Наржоле, който десетки пъти е посещавал мястото на корабокрушението на " Титаник " ; и Стоктън Ръш, американският създател и шеф на " Оушън Гейт ", който е управлявал подводния уред. 

Вчера изчезналата подводница свърши запаса си от О2, а часове по-късно от Бреговата защита на Съединени американски щати оповестиха, че са разкрили парчета. По-късно на брифинг бе обявено, че " Титан " е бил погубен от имплозия, а всички на борда са починали.

В социалните мрежи феновете на сериала незабавно споделиха, че случилото се е разказано от сценаристите на " Семейство Симпсън " в епизод 10 от сезон 17, излъчен през 2006 година

what do you mean the simpsons predicted the titanic submarine incident
— kira (@kirawontmiss)

В епизода, озаглавен " Simpsons Tide ", Хоумър Симпсън тръгва на странствуване с мъж, който счита за собствен биологичен татко - Мейсън Феърбанкс. Двамата плават на транспортен съд и научават за изгубеното богатство на потъналия Piso Mojado. Решават да се спуснат на дъното на океана с подводници, само че откакто намират съкровището подводницата на Хоумър се заклещва в подводна канара. Докато пробва да се измъкне той вижда, че на контролния му панел стартира да свети надпис " ниско равнище на О2 ", който единствено за секунди се измества от " кислородът е приключил. "

" Семейство Симпсън " дебютира в мрежата на " Fox " през 1989 година, а сценаристите на известната анимационна комедия са известни с това, че постоянно предсказват бъдещето. Изобразяването на избрани събития от действителния живот, които се случили преди този момент в епизод на дългогодишното телевизионно шоу, се е трансформирало в запазена марка на сериала и почитателите бързо ги показват.

На 19 март 2000 година епизод на " Семейство Симпсън " предсказа, че Доналд Тръмп ще стане президент на Съединени американски щати. И то с прецизна акуратност - слизането по стълбите на новото първо семейство, встъпването му в служба. 16 години по-късно същинският Тръмп ще направи същото в компанията на Мелания и необикновено, само че факт - ще помаха с ръка по еднакъв метод.

През 2008 година " Семейство Симпсън " пък сподели по какъв начин Хоумър пробва да гласоподава за Барак Обама на президентските избори, само че дефектна машина промени вота му. Четири години по-късно машина за гласоподаване в Пенсилвания трябвало да бъде отстранена, откакто било открито, че трансформира гласовете за Барак Обама на гласове за съперника му от Републиканската партия Мит Ромни.

Последното им сбъднато предсказване е от ноември м.г. Тогава феновете на " Семейство Симпсън " разкриха кадър от поредицата от 2015 година, показващ сцена с Хоумър Симпсън, който лети над табела " Тръмп 2024 ". Ден по-рано Доналд Тръмп разгласи, че още веднъж ще се кандидатира за президент на Съединени американски щати на изборите през 2024 година. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР