Снимка: Парк за мечки Белица Преди да бъде спасен през

...
Снимка: Парк за мечки Белица Преди да бъде спасен през
Коментари Харесай

Издъхна Царят на Белица” - мечокът Чарли

Снимка: Парк за мечки Белица

Преди да бъде избавен през 2004 година, някогашният " танцуващ мечок " е имал тежък живот и е страдал извънредно доста. Подобно на други мечки, които са били част от тази жестока " развлекателна " процедура, Чарли е носил халка през носа си и когато не е " изпълнявал ", е бил оковаван до дърво в задния двор на притежателя си.

" Изпитваме голяма тъга, че загубихме Чарли, само че се радваме, че той съумя да прекара 20 прелестни години в Парк за мечки Белица, който " Четири лапи " ръководи взаимно с Фондация Бриджит Бардо. Можем единствено да кажем, че той бе същински цар измежду мечките ", споделят още те.

Снимка: Парк за мечки Белица

През последните няколко години гледачите му се грижеха за потребностите му на възрастен мечок с ежедневни извършения и доста лакомства, като осигуряваха на Чарли комфортни пространства за отмора и усамотение, колкото е належащо.

Чарли обичаше водата и всякога, когато в заграждението му имаше поток, той прекарваше дълго време в игри. Преди мечокът беше част от най-стабилната група в парка, само че най-после споделяше заграждението единствено с обичаната си мечка Дана, наслаждавайки се на другарска компания.

Снимка: Парк за мечки Белица

33-годишният Чарли беше доста умерено животно. Той предпочиташе да се крие във вътрешността в гората, което го правеше мъчно видим. " Царят на Белица " бе най-красив когато сменя своята лятна четина със зимна, която е доста по-плътна и дълга. " През късна есен той е изключително възвишен и превъзходен ", споделиха преди време от Парка. 

Чарли обичаше да копае бърлоги. Той нормално не използваше една и съща бърлога два пъти - решение, от което се възползват доста мечки.

Компания в Парка му правеха три други негови събратя и посестрими по тип и орис - Нада, Дана и Боби.

Снимка: Парк за мечки Белица

През септември 2022 година в мечешкия парадайс отиде още една негова другарка - 34-годишната Нада. Тогава ултразвукът и рентгенът демонстрираха, че тя страда от напреднала артроза, както и проблеми с гръбначния дирек в резултат на нейната възраст. Бе назначена медикаментозна терапия, само че за жалост, положението ѝ не се повлия от болкоуспокояващите и останалите медикаменти, по тази причина, с цел да ѝ спестят по-нататъчни премеждия, трябваше да я приспят. 

Нада също бе някогашна танцуваща мечка. Тя беше избавена през 2003 година и съумя да загърби тъжното си минало и да се наслаждения на дълъг и спокоен живот в Парка за мечки в Белица.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР